Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας Βαλεντίν: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Βαλεντίν: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Πατέρας Βαλεντίν: Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να μεγαλώσει την 7χρονη κόρη του και επιθυμούσε για εκείνη να έχει μια καλύτερη ζωή.

Πατέρας ΒαλεντίνΠεριοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στον πατέρα της Βαλεντίν, ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή και εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα διατάχθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Σε βάρος του οι εισαγγελικές αρχές είχαν ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος αλλά και κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να μεγαλώσει την 7χρονη κόρη του και επιθυμούσε για εκείνη να έχει μια καλύτερη ζωή. Έτσι, πήρε την απόφαση να την στείλει στη Γαλλία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έδωσε στον ανακριτή και ακριβή διεύθυνση όπου διαμένει η μικρή στο Παρίσι.

Βαλεντίν εξαφάνιση: Το χρονικό και η απολογία του πατέρα

Σημειώνεται πως στις 21 Δεκεμβρίου του 2019 μετέβη στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν, ενώ δύο ημέρες αργότερα ο πατέρας της -φοβούμενος τις νομικές επιπτώσεις- δήλωσε την εξαφάνισή της στις ελληνικές Αρχές. Όπως ομολόγησε ο πατέρας της Βαλεντίν ήταν αυτός που κάλεσε την εν λόγω γυναίκα να πάρει το παιδί στη Γαλλία, θέλοντας, όπως, είπε να της προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον. Για να μπορέσει να περάσει τους απαραίτητους ελέγχους στο αεροδρόμιο, η μικρή χρησιμοποίησε το διαβατήριο της κόρης της θείας της, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία. Ο πατέρας ομολόγησε την Τρίτη στις Αρχές πως ήταν αυτός που έστειλε την κόρη του στη Γαλλία για να μπορέσει να έχει μία καλύτερη τύχη.

Αποφάσισε να δηλώσει την εξαφάνιση της μικρής καθώς φοβήθηκε μήπως έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Η οικογένεια είχε αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις με την αστυνομία του Κονγκό, όταν έφευγε από την πατρίδα της. Όπως είπε, είχε συχνή επαφή με το παιδί του, που δήλωνε ευτυχισμένο στη Γαλλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις