Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αυτοκινήτων 2020: Εξαφάνιζαν smart με hi tech τεχνολογία
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αυτοκινήτων 2020: Εξαφάνιζαν smart με hi tech τεχνολογία

Κλοπές αυτοκινήτων 2020: Η συστηματική έρευνα αστυνομικών οδήγησε στα ίχνη μελών συμμορίας που ενέχονται σε 12 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων συγκεκριμένου τύπου με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών.

Κλοπές αυτοκινήτων 2020: Θέμα… δευτερολέπτων, ήταν για τα μέλη συμμορίας κλεφτών συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτων, η εξαφάνιση κυριολεκτικά των οχημάτων, χάρη στη hi tech τεχνολογία που κατείχαν, για να διαρρηγνύουν και να κλέβουν τα οχήματα μικρού κυβισμού, που έβαζαν στο στόχαστρο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο εσωτερικό του οχήματος, μεγάλου κυβισμού, με το οποίο ένας εκ των δραστών είχε πλησιάσει και διαρρήξει ένα ακόμη smart- αυτά τα αυτοκίνητα προτιμούσαν, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της Ιδιοκτησίας βρήκαν όλον τον εξελιγμένο μηχανισμό με τον οποίο η σπείρα πετύχαινε την κλοπή των αυτοκινήτων σε χρόνο ρεκόρ. Συγκεκριμένα βρήκαν και κατέσχεσα  τρία  τροποποιημένα εργαλεία χειρός, προοριζόμενα για τη διάνοιξη θυρών και την παραβίαση των κλειδαριών – μιζών των οχημάτων, καθώς και αυτοσχέδιο ηλεκτρικό κύκλωμα που παρενέβαιναν στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο – σύστημα immobilizer.

Συνελήφθη ένας 42χρονος, ο οποίος κατηγορείται πλην των άλλων και για “βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων”, ενώ η συνομήλικος συνεργός του, έχει συλληφθεί για αδίκημα και βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα. Αναζητούνται επίσης και άλλα μέλη του κυκλώματος, που πλαισίωναν τους δύο προαναφερόμενους.

12 κλοπές

Από την έως τώρα έρευνα της Αστυνομίας, έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, του τύπου που προαναφέρθηκε, με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών.

“Όπως προέκυψε από την έρευνα”, αναφέρει η Αστυνομία “οι  δύο 42χρονοι, μαζί με συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020, οργανώθηκαν για την τέλεση κλοπών οχημάτων συγκεκριμένου τύπου με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής όχημα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, το οποίο κατείχε και οδηγούσε ο συλληφθείς, ενεργώντας είτε κατά μόνας, είτε με έτερα μέλη με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαίρεσαν από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνολικά δώδεκα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου, καθώς και ένα (1) ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας”.

Εξειδικευμένες γνώσεις

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της εν λόγω συμμορίας, συνεχίζει η Αστυνομία,  αποτελούσε το  ότι, αφού διερρήγνυαν τα οχήματα, στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένες τεχνικές με τις οποίες παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων που αφαιρούσαν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”.

Στη συνέχεια τα  οχήματα τα μετέφεραν σε ερημικά σημεία για να διαπιστωθεί αν έφερε σύστημα εντοπισμού τους (G.P.S), λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης και έχοντας ως προπομπό το παραπάνω όχημα μεγάλου κυβισμού, είτε στην Αττική είτε σε άλλες περιοχές με σκοπό τη μεταπώλησή τους.

Είδαν τη… διάρρηξη!

Οι αστυνομικοί μπήκαν στα ίχνη του 42χρονου, που συνέχιζε τις κλοπές παρά τη σύλληψη του άμεσου συνεργού του, και τον είδαν να πραγματοποιεί διάρρηξη σε όχημα. Τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν στο κέντρο της Πόλης, όπου, αναφέρουν, ότι προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Η αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων ξεπερνά τις 70.000 ευρώ, ενώ επτά εξ΄αυτών εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις