Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξόρμηση της Τροχαίας: Η ασφάλεια των μικρών… και τα γκάζια των μεγάλων
ΕΛΛΑΔΑ

Εξόρμηση της Τροχαίας: Η ασφάλεια των μικρών… και τα γκάζια των μεγάλων

Εξόρμηση της Τροχαίας: Κάποιοι επιμένουν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα από τους εντατικούς ελέγχους της Τροχαίας.

Εξόρμηση της Τροχαίας: Αφιερωμένη, κατά κύριο λόγο, στην ασφάλεια των μικρών παιδιών, τα οποία ως επιβάτες των οχημάτων, πρέπει, με φροντίδα των μεγάλων, να προστατεύονται από τα ειδικά μέσα συγκράτησης, ήταν η εξόρμηση της Τροχαίας που διενεργήθηκε στο πλαίσιο στοχευμένου προγράμματος της ΕΛ.ΑΣ, για την “παράβαση της εβδομάδας”.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήταν, όμως, αφιερωμένη και στην ασφάλεια των ενηλίκων, πολλοί από τους οποίους αναπτύσσουν υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα θανατηφόρα δυστυχήματα η ατυχήματα με βαριά και ελαφρά τραυματισμένους. Επίσης, πολλοί έχουν την ολέθρια συνήθεια να μιλούν στο κινητό κατά την οδήγηση. Όλες αυτές οι σοβαρές παραβάσεις, μπήκαν στο μικροσκόπιο της Τροχαίας.

5.229 παραβάσεις ταχύτητας

Από 961 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 20.761 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.229 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 107 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών.

Στη Θεσσαλονίκη οι πιο πολλοί

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (660), της Αττικής (594), της Πιερίας (388), της Φθιώτιδας (246), της Κορινθίας (215) και του Κιλκίς (194). Οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις