Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαλεντίν μητέρα: Νέα στοιχεία – Μετανιωμένος δηλώνει ο πατέρας της μικρής
ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Βαλεντίν μητέρα: Νέα στοιχεία – Μετανιωμένος δηλώνει ο πατέρας της μικρής

Βαλεντίν μητέρα: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν, τα ίχνη της οποίας εξαφανίστηκαν στις 23 Δεκεμβρίου στο Παγκράτι και βρέθηκε τελικά στη Γαλλία.

Βαλεντίν μητέρα: Νέα δεδομένα στην υπόθεση της μικρής Βαλεντίν, η οποία βρέθηκε σήμερα στη Γαλλία. Τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, μία γυναίκα, μέσω δικηγόρου επικοινώνησε με το Γάλλο σύνδεσμο στην Ελλάδα και ισχυρίστηκε ότι είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν, ότι βρίσκεται στη Γαλλία και ότι ήταν αυτή που έστειλε το συγγενικό της πρόσωπο, για να παραλάβει το παιδί και να το μεταφέρει στη Γαλλία. Όμως, ο πατέρας ισχυριζόταν ότι η μητέρα της Βαλεντίν είναι νεκρή. Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα λεγόμενα της γυναίκας, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται στη Γαλλία παράνομα και χωρίς χαρτιά και γι’ αυτό κρυβόταν.

Να θυμίσουμε ότι η 7χρονη Βαλεντίν βρέθηκε στη Λιόν σήμερα και είναι καλά στην υγεία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε μαζί με τη θεία της -αδελφή της γυναίκας του πατέρα της- και με πλαστά έγγραφα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί ταξίδεψε με τη θεία του από την Αθήνα στις 21 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της 7χρονης, Αμπλεκά, κρατούνταν και έπειτα από μαραθώνια κατάθεση στις Αρχές αναμενόταν σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μετανιωμένος δηλώνει ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, ο οποίος την έστειλε στην Γαλλία και εν συνεχεία επικαλέστηκε εξαφάνιση της. Ο Αμπελκά μάλιστα δήλωσε ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία, τη στιγμή που μία γυναίκα στη Γαλλία εμφανίστηκε ισχυριζόμενη πως είναι η μητέρα του παιδιού. Την ώρα μάλιστα, που άπαντες θεωρούσαν πως ήταν «νεκρή», όπως είχε τονιστεί. Μιλώντας στο Έθνος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τη βοήθεια του δικηγόρου του Βασίλη Νουλέζα, ο Αμπελκά (φορούσε μάσκα στο πρόσωπο) υποστηρίζει ότι είναι ράκος και πως έχει μετανιώσει, ενώ θέλει να ξαναδεί άμεσα την κόρη του.

Αναλυτικά η δήλωση του πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν, Αμπελκά

«Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει. Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα. Όταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού. Τι θα έλεγε σε αυτούς που θα το αναζητούσαν;

Έτσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του.Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Έτσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι, εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Ήταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Νουλέζας δηλώνει επίσης στο «Έθνος» ότι ο Αμπελκά παραπέμπεται για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από εδώ και πέρα αναμένεται να του απαγγελθούν και κακουργηματικές πράξεις για διευκόλυνση παράνομης αποδημίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις