Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Αττικόν: Αρνητικό το δείγμα του 33χρονου Κινέζου
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Κορονοϊός Αττικόν: Αρνητικό το δείγμα του 33χρονου Κινέζου

Κορονοϊός Αττικόν: Επιβεβαιώθηκε πως το δείγμα αυτό του 33χρονου είναι αρνητικό. 

Κορονοϊός Αττικόν: Συναγερμός σήμανε χθες Τρίτη (11/2) στο νοσοκομείο «Αττικόν» για ύποπτο κρούσμα νέου κορονοϊού. Πρόκειται για Κινέζο πολίτη, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα και σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βήχα και πυρετό. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο -από το ιδιωτικό θεραπευτήριο το οποίο είχε επισκεφθεί ο ίδιος- και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί εάν -πράγματι- νοσεί από τον Covid-19, ενώ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ωστόσο επιβεβαιώθηκε πως το δείγμα αυτό του 33χρονου είναι αρνητικό. Το κρούσμα κρίθηκε ύποπτο καθώς ο 33χρονος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο όπως έγινε γνωστόν πριν από λίγο είναι αρνητικό. Από τον ΕΟΔΥ δόθηκε εντολή προκειμένου οι διασώστες να φορέσουν ειδικές στολές για να τον μεταφέρουν στο Αττικόν, στο οποίο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο άνδρας βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής συμπίεσης. Από τον ασθενή λήφθηκε δείγμα για να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί. Το δείγμα απεστάλη σε ειδικό εργαστήριο.

Κορονοϊός Αττικόν: Τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί για πιθανά κρούσματα

Στο νοσοκομείο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, από την πρώτη στιγμή. Εξάλλου, το νοσοκομείο «Αττικόν» είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ έχει γίνει και άσκηση ετοιμότητας. Συνολικά 97 νέους θανάτους και 2.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας κατέγραψαν χθες οι υγειονομικές αρχές στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Και οι δύο αριθμοί είναι χαμηλότεροι από τους απολογισμούς της προηγουμένης (108 και 2.478 αντίστοιχα). Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν χθες είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 30ή Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις