Τουρκία – Συρία: O Μπαχτσελί για το ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Συρία: O Μπαχτσελί για το ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Τουρκία - Συρία: Οι δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού έρχονται μία ημέρα, μετά την ανάφλεξη της έντασης στην επαρχία Ιντλίμπ.

11.02.2020 | 22:40

Τουρκία – Συρία: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής στη Συρία, ο επικεφαλής του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος και στενός σύμμαχος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε ότι: «Εάν χρειαστεί, το τουρκικό έθνος θα πρέπει να προετοιμαστεί για εισβολή στη Συρία». Aυτά είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ακόμα, δε παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Συγκεκριμένα τον χαρακτήρισε ως «εγκληματία και δολοφόνο». Οι δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού έρχονται μία ημέρα, μετά την ανάφλεξη της έντασης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπου πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση του συριακού κυβερνητικού στρατού. Τα τουρκικά στρατεύματα προχώρησαν σε αντίποινα, πλήττοντας μια σειρά συριακών στόχων και σκοτώνοντας περίπου 177 Σύριους στρατιώτες.

Exit mobile version