Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλατεία Ομονοίας ανάπλαση: Εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά
ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Ομονοίας ανάπλαση: Εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά

Πλατεία Ομονοίας ανάπλαση: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά και ολοκληρώνεται, σταδιακά, το ολικό «lifting» στην πλατεία Ομονοίας, η οποία ετοιμάζεται να. συστηθεί στους πολίτες της Αθήνας.

Πλατεία Ομονοίας ανάπλαση: Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας της Αθήνας. Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα πλάνα από τη νέα όψη της Ομονοίας από ψηλά με την βοήθεια drone από το Open. Το σιντριβάνι που έχει τοποθετηθεί έχει διάμετρο 30 μέτρων, ενώ διαθέτει 13 πίδακες, 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς.

Το γκαζόν περιμετρικά του σιντριβανιού, καλύπτει μια μεγάλη έκταση και μας θυμίζει την εικόνα που είχε τα παλαιότερα χρόνια η πλατεία Ομονοίας. Όπως έχει γίνει γνωστό, θα αντικατασταθεί το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.

Φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED

Επίσης, θα αποκατασταθούν οι κερκίδες και θα επαναλειτουργήσουν οι λίμνες, οι οποίες έως τώρα παρέμεναν αναξιοποίητες. Η ανάπλαση της πλατείας θα περιλαμβάνει, επίσης, το διάσημο συντριβάνι, μέσα και γύρω από το οποίο συγκεντρώνονται χιλιάδες οπαδοί για να γιορτάσουν ευρωπαϊκές επιτυχίες, αλλά και ψηφοφόροι για να ακούσουν τους ηγέτες τους να μιλούν. Επίσης, θα τοποθετηθούν φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED και θα έχει πράσινο, όπου τεχνικά μπορεί εύκολα να υποστηριχτεί.

Οι εργασίες, που έχουν ήδη ξεκινήσει, είναι μικρής κλίμακας αλλά πολύ σημαντικές για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα της κεντρικής πλατείας της Αθήνας. Ήδη, έχει τοποθετηθεί γκαζόν, ενώ στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι με την ανακατασκευή της πλατείας να σηματοδοτηθεί η αρχή της ανάταξης του κέντρου για μια καινούργια Ομόνοια καθαρή και ασφαλή, ώστε να γίνει ξανά το σημείο συνάντησης των Αθηναίων.

Η ανακαίνιση και το νέο εντυπωσιακό σύστημα σιντριβανιών, που θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες, κόστους 500.000 ευρώ, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στον Δήμο Αθηναίων, που αποκαθιστά έτσι, μετά την πλατεία Συντάγματος, και την εμβληματική πλατεία της Ομόνοιας.

Πλατεία Ομονοίας ανάπλαση: Εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις