Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνια σήμερα: Στα “λευκά” περιοχές στην Κρήτη – Πού άγγιξε τους -14 η θερμοκρασία
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια σήμερα: Στα “λευκά” περιοχές στην Κρήτη – Πού άγγιξε τους -14 η θερμοκρασία

Χιόνια σήμερα: Κλειστά τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου και στα Ανώγεια λόγω της χιονόπτωσης.

Χιόνια σήμερα: Το… έστρωσε για τα καλά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Οροπέδιο Λασιθίου και στα Ανώγεια. Και στα δύο χωριά τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, οι δρόμοι στα Ανώγεια είναι ανοιχτοί και δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ή την υδροδότηση. Την ίδια ώρα οι Αρχές είναι επί ποδός προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα σε δρόμους και επικίνδυνα σημεία.

Δείτε πώς θα κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες

Παγετός σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της κεντρικής και βόρεια ηπειρωτικής χώρας. Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στο Νέο Καύκασο Φλώρινας η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν ίση με -13.7 ενώ στη Φλώρινα έφτασε τους -11.3 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr όπου καταγράφηκαν οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Έκτος από το τσουχτερό κρύο έντονες καταιγίδες έπληξαν και τα νησιά του Αιγαίου, με τη Σύρο και τη Σκόπελο να ντύνονται στα λευκά από το… χαλάζι! Η Σύρος βρέθηκε το βράδυ λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στο «μάτι» της κακοκαιρίας, με το τσουχτερό κρύο, τις καταιγίδες και το χαλάζι να έχουν δημιουργήσει ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό, αλλά και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Η χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη που καλύφθηκαν δρόμοι και χωράφια, σαν να είχε χιονίσει.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φωτογραφίες που καταγράφουν το φαινόμενο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις