Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ – Παλαιστίνη πόλεμος: Aστυνομικοί σκότωσαν Παλαιστίνιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Παλαιστίνη πόλεμος: Aστυνομικοί σκότωσαν Παλαιστίνιο

Ισραήλ - Παλαιστίνη πόλεμος: Στους δύο πλέον οι νεκροί των συγκρούσεων. Αστυνομικοί του Ισραήλ σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που άνοιξε πυρ εναντίον τους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ισραήλ – Παλαιστίνη πόλεμος: Νεκρός από πυρά της αστυνομίας έπεσε Παλαιστίνιος στο Ισραήλ. Στους δύο πλέον οι νεκροί των συγκρούσεων. Αστυνομικοί του Ισραήλ σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που άνοιξε πυρ εναντίον τους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτή ήταν η ανακοίνωση του εκπροσώπου της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. «Ένας τρομοκράτης πυροβόλησε έναν αστυνομικό. Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά», δήλωσε ο Ρόζενφελντ. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο δράστης «σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας». Στο μεταξύ, ένας Παλαιστίνιος είχε τραυματισθεί σήμερα το πρωί στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Τζενίν, της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ωστόσο ο άνθρωπος υπέκυψε μερικές ώρες αργότερα στα τραύματά του.

Αυξήθηκε έτσι ο απολογισμός των νεκρών στις εν λόγω συγκρούσεις, στα δύο άτομα. Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, πρόκειται για τον 25χρονο Τάρεκ Μπαντουάν. Ο ίδιος είχε τραυματισθεί σοβαρά στην κοιλιά από σφαίρα. Ήταν μέλος των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας και επλήγη ενώ βρισκόταν μπροστά από την έδρα της αστυνομίας, κοντά σε σπίτι που οι ισραηλινές δυνάμεις σκόπευαν να κατεδαφίσουν. Ο Γιάζαν Αμπού Ταμπίχ, 19 ετών, είχε σκοτωθεί νωρίτερα από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στις ίδιες συγκρούσεις, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις