Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεραπετρίτης – υποβιβασμός: Αφαίρεση ομάδων σε κάθε ματς για πολυϊδιοκτησία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης – υποβιβασμός: Αφαίρεση ομάδων σε κάθε ματς για πολυϊδιοκτησία

Γεραπετρίτης - υποβιβασμός: Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι εφόσον η τιμωρία θα επιβάλλεται σε κάθε ματς, όσο υφίσταται η πολυϊδιοκτησία, η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία.

Γεραπετρίτης – υποβιβασμός: Νέα δεδομένα έφερε στην υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι εφόσον η τιμωρία θα επιβάλλεται σε κάθε ματς, όσο υφίσταται η πολυϊδιοκτησία, η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία, όπερ σημαίνει και υποβιβασμός. Στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε, ο κ. Γεραπετρίτης -ο οποίος τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε σε Νιόν και Γενεύη για να συναντηθεί με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA για τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο- αναφέρθηκε και στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας, ξεκαθαρίζοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα αφαιρούνται βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά που θα αγωνίζεται.

Ουσιαστικά, δηλαδή, θα μιλάμε για υποβιβασμό. Και αυτό γιατί εάν επιβάλλεται η τιμωρία σε κάθε ματς, όσο υφίσταται η πολυϊδιοκτησία, τότε η συγκεκριμένη ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία, συνεπώς θα πέφτει και κατηγορία. Όπως και να ‘χει, μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο ποδοσφαιρικό μνημόνιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με FIFA και UEFA. Από την άλλη, H UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια στην χώρα μας, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή των ομάδων μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μένει βέβαια να αποσαφηνιστούν ποιοι θα είναι αυτοί οι κανόνες που θα τεθούν από την πλευρά της UEFA προς το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι ξεκάθαρο πως δίνεται τελεσίγραφο προς τη χώρα μας. Είτε θα υπάρξει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και υλοποίηση όσων ζητηθούν, αλλιώς θα έχουμε Grexit.

Oι επαφές Γεραπετρίτη με UEFA και FIFA:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις