Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κοροναϊός Κίνα: Οι γιατροί μεταφέρουν σηκωτούς τους ασθενείς
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός Κίνα: Οι γιατροί μεταφέρουν σηκωτούς τους ασθενείς

Κοροναϊός Κίνα: Δύο κρουαζιερόπλοια σε καραντίνα.

Κοροναϊός Κίνα: Σηκωτούς μεταφέρουν οι γιατροί τους Κινέζους που ζουν σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από τον κοροναιό και αρνούνται να μπουν σε καραντίνα. Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει πολίτες στην πόλη Κανσάν της Σαγκάης να μεταφέρονται στα χέρια από νοσηλευτές καθώς αρνήθηκαν να υπακούσουν τις εντολές των αρχών να μπουν σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Το βίντεο δείχνει πολλούς από αυτούς να προβάλουν αντίσταση κουνώντας χέρια πόδια για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τους νοσηλευτές. Τελικά δια της βίας μπαίνουν στα ασθενοφόρα για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ο ασιατικός ιστότοπος «Radio Free Asia» (RFA) έχει ανεβάσει στο Twitter το επίμαχο βίντεο που περιγράφει ένα περιστατικό στην πόλη Kουνσάν, μια πόλη στη νοτιοανατολική επαρχία Τζιανγκσού.

Κοροναϊός Κίνα: Απελπισμένοι οι κάτοικοι της Ουχάν

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες πολλών κατοίκων στην πόλη Ουχάν που αρνούνται να μπουν σε καραντίνα ζητώντας να πεθάνουν στο σπίτι τους . Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC, η Γουντζούν Γουάνγκ, μία 33χρονη νοικοκυρά κάτοικος της Ουχάν εκφράζει την απελπισία της. Η οικογένειά της βρίσκεται κλειδαμπαρωμένη στο σπίτι της από τις 23 Ιανουαρίου.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC, η Γουντζούν Γουάνγκ, μία 33χρονη νοικοκυρά κάτοικος της Ουχάν εκφράζει την απελπισία της.

Η οικογένειά της βρίσκεται κλειδαμπαρωμένη στο σπίτι της από τις 23 Ιανουαρίου. «Από τότε που ξέσπασε η επιδημία, ο θείος μου πέθανε, ο πατέρας μου είναι άρρωστος και η μαμά και η θεία μου έχουν αρχίσει να εμφανίζουν κάποια συμπτώματα. Δεν υπάρχει κρεβάτι στο νοσοκομείο για τον πατέρα μου», δηλώνει και προσθέτει: «Θέλουμε να πεθάνουμε στο σπίτι μας παρά σε μπούμε σε καραντίνα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις