Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βίαζαν αλλοδαπές στην Αθήνα: Η κόλαση στα χέρια δύο ανελέητων Βούλγαρων
ΦΡΙΚΗ

Βίαζαν αλλοδαπές στην Αθήνα: Η κόλαση στα χέρια δύο ανελέητων Βούλγαρων

Βίαζαν αλλοδαπές στην Αθήνα: Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας είναι ότι σε μία περίπτωση προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα χεριού, καθώς και μώλωπες σε όλο το σώμα της γυναίκας.

Βίαζαν αλλοδαπές στην Αθήνα: Πέρα από την κτηνωδία… Εφιαλτικές ώρες βίωσαν αλλοδαπές κοπέλες, που εκδίδονταν στο κέντρο της Αθήνας για να κερδίσουν λίγα ευρώ και τη ζωή τους, παγιδευμένες στα χέρια σκληρών, ανελέητων Βουλγάρων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο δράστες, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών μετά από έρευνες, που κράτησαν τρία μερόνυχτα, τηλεφωνούσαν δήθεν σαν ενδιαφερόμενοι πελάτες στις κοπέλες από την Αλβανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία. Έδιναν ραντεβού σε κενά διαμερίσματα η παλαιούς χώρους γραφείων η ιατρείων και όταν οι κοπέλες έφθαναν εκεί, συνειδητοποιούσαν με τρόμο ότι είχαν παγιδευτεί από δύο ανελέητους δράστες.

Της χτυπούσαν βάναυσα σε όλα τα σημεία του σώματός τους, τις λήστευαν, τις βίαζαν επί ώρες και τις εγκατέλειπαν σωματικά και ψυχικά ράκη. Σε κάποιες περιπτώσεις, άρπαζαν τις κάρτες με τις οποίες άνοιγαν οι πόρτες των δωματίων ξενοδοχείων στα οποία διέμεναν τα δύστυχα κορίτσια, έμπαιναν στο εσωτερικό και άρπαζαν επίσης ό,τι έβρισκαν σ’ αυτά.

Με τις κάρτες ανάληψης των νεαρών γυναικών, μία από τις οποίες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι, έκαναν αναλήψεις των οικονομιών τους.

Απαιτούσαν “λύτρα” από τους συγγενείς

Δεν σταματούσαν εκεί. Αποσπούσαν τα τηλέφωνα στενών συγγενών των κοριτσιών και απειλούσαν ότι αν δεν λάβουν λύτρα θα τις σκότωναν! Οι δύο  σκληροί, απάνθρωποι δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν  στο κέντρο της Αθήνας αφού βρέθηκαν στις σκηνές των εγκλημάτων τους τα αποτυπώματά τους και αναγνωρίστηκαν από φωτογραφίες σεσημασμένων από τα θύματά τους.

Τις τελευταίες ημέρες

Οι βάρβαρες επιθέσεις, έλαβαν χώρα τις τελευταίες δέκα πέντε ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Θύματά τους μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τρεις γυναίκες από την Αλβανία, την Ρωσία και την Ουκρανία. Στην κοπέλα από την Ουκρανία, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο της το σώμα. Οι αρπαγείς – ληστές, πρώτα εντόπιζαν κενούς χώρους και διαμερίσματα, όπου αφού  έκαναν διάρρηξη,  εκεί έδιναν εκεί  τα ραντεβού τους.

Σε Αμπελόκηπους και Παγκράτι το μαρτύριο

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα,  σε παλαιό χώρο γραφείων εταιρείας που έχει κλείσει στην οδό Λουκάρεως στους Αμπελόκηπους, το δεύτερο σε χώρο που χρησιμοποιείτο παλαιά ως ιατρείο επί της οδού Φειδιππίδου στην ίδια περιοχή και το τρίτο σε κενό διαμέρισμα επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’, στο Παγκράτι.

Με λοστούς, κατσαβίδια, μαχαίρια

Οι δράστες, μόλις τις έβλεπαν,  τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα και διάφορα αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν και στις τρεις γυναίκες σοβαρές σωματικές βλάβες.

Τις βίαζαν επί ώρες

Ακολούθως, προχωρούσαν σε αλλεπάλληλους βιασμούς των θυμάτων τους που κρατούσαν σχεδόν μία ολόκληρη ημέρα και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που έφεραν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους. Με τις κάρτες αυτές μετέβαιναν στα δωμάτια για να αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση μάλιστα αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Τα “λύτρα” των 1000 ευρώ

Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους, λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ. Μετά την εγκληματική τους δράση εγκατέλειπαν τα θύματά τους αβοήθητα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι συγκεκριμένοι κακοποιοί είναι γνώριμοι από παλαιά της Αστυνομίας. Ο ένας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές.

Τα… ψυχολογικά προβλήματα

Το απίστευτο είναι ότι αποφυλακίστηκε  το καλοκαίρι επικαλούμενος δήθεν ψυχολογικά προβλήματα! Ο άλλος, έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για υπόθεση ναρκωτικών  και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις