Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρος πλοίο: Μπλέχτηκε η άγκυρα του Hellenic Highspeed -Έμειναν 1,5 ώρα στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος πλοίο: Μπλέχτηκε η άγκυρα του Hellenic Highspeed -Έμειναν 1,5 ώρα στο λιμάνι

Πάρος πλοίο: Περίπου 1,5 ώρα χρειάστηκε για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε με το πλοίο Hellenic Highspeed στην Πάρο αφότου μπλέχτηκε η άγκυρά του.

Πάρος πλοίο: Στο λιμάνι της Πάρου μία αναπάντεχη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες του πλοίου Hellenic Highspeed, καθώς μπλέχτηκε η άγκυρά του στο βυθό. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί περίπου 1,5 ώρα εργασιών και ελιγμών για να μπορέσει να ξεμπλεχτεί η άγκυρα και το πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι του. Ολα έγιναν αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Πάρου στις 5 το απόγευμα της Τρίτης. Το πλοίο έριξε άγκυρα για να μπορέσει να δέσει, ωστόσο κάπου βρήκε στο βυθό, μπλέχτηκε στο σημείο και ουσιαστικά ακινητοποίησε το πλοίο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να μπορέσει η άγκυρα να ξεμπλέξει από το βυθό, να την ανεβάσουν στο πλοίο και το Hellenic Highspeed να συνεχίσει το ταξίδι το. Όση ώρα γίνονταν προσπάθειες, το Hellenic High Speed, παρέμενε αρόδου κάνοντας στροφές και ελιγμούς προκειμένου να διευκολυνθεί η απεμπλοκή της άγκυρας από το βυθό, κάτι που επετεύχθη γύρω στις 6:30.  Υπενθυμίζεται πως το πλοίο Hellenic Highspeed εκτελεί από τις 31/1 ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, αντικαθιστώντας μέχρι τις 6/2 το πλοίο «Άρτεμις».

Δείτε ακόμη

Ισχυροί άνεμοι ρίχνουν το χλιδάτο MSC Grandiosa σε προβλήτα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις