Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Παρασκήνιο” έκρηξη: Ανατίναξαν το αυτοκίνητο εκδότη στην Αγία Βαρβάρα
ΕΛΛΑΔΑ

“Παρασκήνιο” έκρηξη: Ανατίναξαν το αυτοκίνητο εκδότη στην Αγία Βαρβάρα

"Παρασκήνιο" έκρηξη: Το πολυτελές αυτοκίνητο του εκδότη Νίκου Καραμανλή ήταν σταθμευμένο έξω από ταβέρνα.

“Παρασκήνιο” έκρηξη: Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από ταβέρνα σε περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια λευκή Τζάγκουαρ που ανήκει στον εκδότη της εφημερίδας «Παρασκήνιο», Νίκο Καραμανλή. Ο εκδότης, την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, έτρωγε σε ταβέρνα μαζί με παρέα και τον συνοδό αστυνομικό του.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου και πέταξαν στο εσωτερικό του μολότοφ. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη.

Δείτε βίντεο – ντοκουμέντo από το σημείο:

“Παρασκήνιο” έκρηξη: Τι είπε ο Νίκος Καραμανλής

Ο εκδότης σε δηλώσεις του είπε ότι πήγε στην περιοχή μαζί με δύο φίλους για φαγητό και με το που μπήκαν μέσα στο μαγαζί άκουσαν μια έκρηξη απ’ έξω. Βγήκαμε και είδαμε το αμάξι να καίγεται…. «Οι άνθρωποι που ήταν έξω μας είπαν ότι μια μηχανή με δύο άτομα σταμάτησε δίπλα από το ΙΧ, το έσπασαν και πέταξαν μέσα μια βόμβα… ο θόρυβος ήταν πολύ δυνατός»

Ο Νίκος Καραμανλής υπενθύμισε ότι πριν από ενάμιση χρόνο άγνωστοι είχαν πετάξει μια χειροβομβίδα έξω από το σπίτι του και σε ερώτηση αν υποπτεύεται κάποιους απάντησε: «Μπορώ να κάνω χίλιες εικασίες αλλά δεν έχω αποδείξεις. Είναι δουλειά της Αστυνομίας να ψάξει να βρει τι έγινε».

«Το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι καλά. Για δεύτερη φορά τη γλυτώσαμε, ελπίζουμε να τη γλυτώσουμε και την τρίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τα τζάμια του οχήματος και πέταξαν εμπηστικό μηχανισμό στο εσωτερικό του. Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες που έφτασαν στο ντεπόζιτο των καυσίμων με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον μηχανισμό.

Σημειώνεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2017 ο κ.Καραμανλής είχε εντοπίσει χειροβομβίδα στην αυλή του σπιτιού του στα Βριλήσσια, την οποία είχαν πετάξει άγνωστοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις