alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακρίτα εκτρώσεις: “Όσες κάναμε θα οδηγηθούμε στα στρατόπεδα της Εκκλησίας”
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίτα εκτρώσεις: “Όσες κάναμε θα οδηγηθούμε στα στρατόπεδα της Εκκλησίας”

Ακρίτα εκτρώσεις: Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επανέλαβε την πάγια θέση της ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θεωρεί ως φόνο την εκούσια έκτρωση και ως εκ τούτου δεν την αποδέχεται.

Ακρίτα εκτρώσεις: Mε μια σκληρή ανάρτηση απάντησε αποστομωτικά η Έλενα Ακρίτα στην αναχρονιστική θέση που διατυπώθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι «η έκτρωση είναι έγκλημα».

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε σχετικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Η εκούσια έκτρωση είναι φόνος και δεν την αποδεχόμαστε» δήλωσε σήμερα η ιερά σύνοδος. Όσες κάναμε έκτρωση στα νιατα μας ή αργοτερα, θα διωχθούμε ποινικά και – με δεσμοφύλακα την Ν. Κεραμέως – θα οδηγηθούμε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της εκκλησίας της Ελλάδας. Στον εγχώριο Μεσαίωνα του 2020, ευτυχώς αντιδρούν και ψηφοφόροι της ΝΔ που αρνούνται να ζήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε αυτό το δυστοπικό έρεβος.

Γιατί η εκκλησία «αφόρισε» τις εκτρώσεις

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επανέλαβε την πάγια θέση της ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θεωρεί ως φόνο την εκούσια έκτρωση και ως εκ τούτου δεν την αποδέχεται.

Συγκεκριμένα κατά τις δύο Συνεδρίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε μεταξύ άλλων την απόφαση: Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται.» Θυμίζουμε τον θόρυβο που προκλήθηκε πριν από λίγο καιρό με τις αφίσες στα μέσα μαζικής μεταφοράς , από το κίνημα κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω».

H αφίσα με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε κατέβηκε με εντολή δόθηκε από το υπουργείο Μεταφορών, που καλούσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε την ανάρτηση.

Ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

«Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.

Η καθιέρωση ημέρας «αγέννητου παιδιού» ως ημέρα υπενθύμισης από την Εκκλησία κατά των εκτρώσεων το καλοκαίρι να προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε γυναίκες οι οποίες υπερασπίζονται το δικαίωμα στην άμβλωση. Θυμίζουμε ότι δεκτό έκανε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το αίτημα του κινήματος κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω», για την καθιέρωση ημέρας «αγέννητου παιδιού».

Όπως τόνιζε σε ανακοίνωσή του το κίνημα κατά των αμβλώσεων, με την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθιερώνεται ως ημέρα «αγέννητου παιδιού» κάθε πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Το κίνημα κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» είχε εκφράσει τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, για την ιστορική αυτή απόφαση, όπως είχε πει χαρακτηριστικά. Στο συγκεκριμένο κίνημα, σύμφωνα με πληροφορίες μετέχουν 19 Ορθόδοξα Σωματεία που έχουν ως σκοπό την προώθηση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από την σύλληψή της.

Πέρα από τις αμβλώσεις, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της κατάργησης της αργίας των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία. Η ΔΙΣ εν τέλει αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να τη συγχαρεί για τη μετατροπή της αργίας σε «ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επίκαιρων εκδηλώσεων».