Εκλογές Αμερική 2020: Ο Τραμπ «στολίζει» τους αντιπάλους του

ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Αμερική 2020: Ο Τραμπ «στολίζει» τους αντιπάλους του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Εκλογές Αμερική 2020: «Ο Σάντερς θεωρώ ότι είναι κομμουνιστής. Όταν σκέφτομαι τον Μπέρνι σκέφτομαι τον κομμουνισμό. Θα μπορούσες να πεις ‘σοσιαλιστής’, αλλά είναι κάτι περισσότερο από σοσιαλιστής», επέμεινε.

03.02.2020 | 10:01

Εκλογές Αμερική 2020Το σχόλιό του για τους πολιτικούς του αντιπάλους την παραμονή της έναρξης της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου τους για την προεδρία στην Αϊόβα, έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News. «Ο Σάντερς θεωρώ ότι είναι κομμουνιστής. Όταν σκέφτομαι τον Μπέρνι σκέφτομαι τον κομμουνισμό. Θα μπορούσες να πεις ‘σοσιαλιστής’, αλλά είναι κάτι περισσότερο από σοσιαλιστής», επέμεινε.

«Τουλάχιστον, είναι πιστός σε αυτό που πιστεύει», είπε, φράση που χρησιμοποίησε σαν εφαλτήριο για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της γερουσιάστριας Ελίζαμπεθ Γουόρεν: «Την αποκαλώ ‘παραμυθού’», διότι «αυτή η γυναίκα δεν ξέρει πώς να πει την αλήθεια». Εξάλλου ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς πως πάνε να «στήσουν» τις εσωκομματικές εκλογές τους «σε βάρος» του Σάντερς «και πάλι». «Ο Τζο Μπάιντερ νομίζω απλά ότι είναι συνεχώς νυσταγμένος. Κάθε φορά που τον βλέπω, είναι νυσταλέος. Ο κοιμήσης Τζο». Τέλος, για τον Μάικλ Μπλούμμπεργκ ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Πολύ μικρό μέγεθος», υποστηρίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων ζήτησε «ένα κασόνι» για να ανεβαίνει στα ντιμπέιτ των Δημοκρατικών.«Δεν είναι πρόβλημα το να είσαι κοντός (…).

Αλλά θέλει ένα κασόνι για τα ντιμπέιτ, γιατί έχει δικαίωμα να το ζητάει αυτό;», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος, που έχει αποκαλέσει τον Μπλούμπεργκ «μίνι Μάικ». Η ομάδα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης δεν συγκρατήθηκε — αντέδρασε σε οξύ τόνο. «Ο πρόεδρος λέει ψέματα», αντέτεινε η Τζούλι Γουντ, η εκπρόσωπος της εκστρατείας του μεγιστάνα των ΜΜΕ. Είναι παθολογικός ψεύτης «για τα πάντα: τα τεχνητά μαλλιά του, την παχυσαρκία του και το τεχνητό μαύρισμά του». Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν σε 274 ημέρες.

Exit mobile version