Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαλάει ο καιρός από Τετάρτη: Alert και από Γιάννη Καλλιάνο
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός από Τετάρτη: Alert και από Γιάννη Καλλιάνο

Χαλάει ο καιρός από Τετάρτη: Ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας κατά το τριήμερο Τετάρτη έως και Παρασκευή, μετά τη θερμή εισβολή που θα διαρκέσει έως την Τρίτη.

Χαλάει ο καιρός από Τετάρτη: Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook, όπου σημειώνει χαρακτηριστικά:

“Μην παρασύρεστε από τον ήλιο και τις σχεδόν ανοιξιάτικες συνθήκες που επικρατούν, θα επιστρέψει ο χειμώνας από την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα και πολύ γρήγορα (μέχρι και το βράδυ της ίδιας μέρας) και στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Αναμένονται σταδιακά ενισχυμένοι βοριάδες έως και 8 μποφόρ από την Τετάρτη και έπειτα, πτώση της θερμοκρασίας κατά 13-15°C, χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις από την Πέμπτη που θα απασχολήσουν κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, φαίνεται ότι το κρίσιμο υψόμετρο χιονοπτώσεων θα είναι ενδεικτικά τα 200-300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η χειμωνιάτικη αυτή κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και περίπου και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή και μετά προβλέπεται βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας.”.

Ψυχρό μέτωπο καταφθάνει στη Β. Ελλάδα

Για ραγδαία αλλαγή του «ανοιξιάτικου» σκηνικού του καιρού, με «βουτιά» του υδράργυρου έως 12 βαθμούς και χιόνια από το βράδυ της Τρίτης, έκανε λόγο και η μετεωρολόγος, προϊσταμένη πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Αντωνία Τασοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»

«Έρχεται με μεγάλη ταχύτητα ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια και η Τετάρτη θα είναι μια τελείως διαφορετική μέρα. Δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα τους 10 βαθμούς, ακόμη πιο χαμηλά θα πέσει την Πέμπτη και την Παρασκευή, στους 5 και 6 βαθμούς Κελσίου· μιλάμε για θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες», σημείωσε η κ. Τασσοπούλου, επισημαίνοντας πως η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, την Τετάρτη, στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται χιόνια κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και ειδικά στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ωστόσο, σύμφωνα με την προϊσταμένη πρόγνωσης της ΕΜΥ, δεν περιμένουμε χιόνι μέσα στη Θεσσαλονίκη αλλά στα γύρω ορεινά.

Τα φαινόμενα θα λήξουν την Παρασκευή στα βόρεια της χώρας, σημείωσε η κ. Τασοπούλου και πρόσθεσε πως τα χιόνια και οι βροχές θα έχουν μετατοπιστεί νοτιότερα, όμως «η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή, θα έχουμε ισχυρό παγετό».
Σημείωσε, δε, ότι συγκριτικά με τις θερμοκρασίες της Δευτέρας και της Τρίτης (17 και 18 βαθμούς Κελσίου), μέρες με πολλές ώρες ηλιοφάνειας, τα μεσημέρια της Πέμπτης και της Παρασκευής η θερμοκρασία θα είναι έως και 12 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις