Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αντάρτες Συρία: Επίθεση κατά κυβερνητικών θέσεων στο Χαλέπι
ΚΟΣΜΟΣ

Αντάρτες Συρία: Επίθεση κατά κυβερνητικών θέσεων στο Χαλέπι

Αντάρτες Συρία: Για χτύπημα «από ομάδες πιστές στην Άγκυρα» κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αντάρτες Συρία: Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων. Η επίθεση έγινε βορειοανατολικά του Χαλεπιού, όπως ανακοίνωσαν πηγές των ανταρτών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έτσι λοιπόν άνοιξαν με αυτό τον τρόπο ένα νέο μέτωπο εναντίον του στρατού της Συρίας ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε αρκετές νίκες στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ.

Η επίθεση επικεντρώθηκε σε μια περιοχή κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, την οποία ελέγχουν η Τουρκία και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί της από το 2017. Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν τίποτε για την επίθεση. Πηγές των ανταρτών τόνισαν ότι στην επιχείρηση δεν συμμετέχουν τουρκικά στρατεύματα και πρόσθεσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν καταλάβει τρία χωριά. Από την πλευρά του το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για μια σφοδρή επίθεση «που εξαπολύθηκε από ομάδες πιστές στην Άγκυρα».

Αντάρτες Συρία: Γρήγορη προέλαση στην Ιντλίμπ

Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, υποστηριζόμενος από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, σημείωσε αυτή την εβδομάδα γρήγορη προέλαση στην Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της αλ Μπαμπ. Η επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια τμήματα του Χαλεπιού αποτελούν τα τελευταία μεγάλα προπύργια των ανταρτών στη Συρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις