Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης ποδόσφαιρο: Ο πρωθυπουργός για την τροπολογία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μητσοτάκης ποδόσφαιρο: Ο πρωθυπουργός για την τροπολογία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

Μητσοτάκης ποδόσφαιρο: «Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μίζερη επικαιρότητα. Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα».

Μητσοτάκης ποδόσφαιροΣτο «ψυχροπολεμικό» κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε μέσω παρέμβασής του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα και για το πως οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα κατά την έναρξη της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής. «Στην κοινωνία υπάρχει όντως διάχυτη ανησυχία και για την κατάσταση στα εξωτερικά ζητήματα και για το προσφυγικό και για το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», συνέχισε, τονίζοντας ωστόσο: «Υπάρχει και το αίσθημα της αισιοδοξίας και της εμπιστοσύνης. Αν η κατάσταση κ. Τσίπρα ήταν τόσο άσχημη όσο την περιγράφετε δεν θα προηγείτο η ΝΔ με διαφορά διπλάσια του εκλογικού αποτελέσματος σε όλες τις δημοσκοπήσεις». Αναφερόμενος στο πλήθος αντιδράσεων των τελευταίων ημερών ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ποδοσφαιρική αλλά και επιχειρηματική «βεντέτα».

«Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μίζερη επικαιρότητα. Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα», είπε χαρακτηριστικά. «Μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Διχάζοντας του πολίτες ακόμα και με όρους γεωγραφίας. Αυτά δεν είναι καινούργια. 20 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα. Καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει». Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ένα «μνημόνιο ανασύνταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής της Super League, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στην περίπτωση που αυτό το νοσηρό κλίμα συνεχιστεί, θα αναγκαστώ να διακόψω τη Super League. Καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα αντί γι’ αυτό το πρωτάθλημα που έχουμε σήμερα». «Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά προκειμένου να συνταχθεί το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις