Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Μακρόν: Ένα ευχαριστώ με τέσσερις φωτογραφίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Μακρόν: Ένα ευχαριστώ με τέσσερις φωτογραφίες

Μητσοτάκης - Μακρόν: Το χθεσινό ραντεβού των δύο ηγετών κλείδωσε κατά πληροφορίες, προπαραμονή Χριστουγέννων, στις 23 Δεκεμβρίου.

Μητσοτάκης – Μακρόν: Με μια ανάρτηση στο instagram ευχαριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Εμανουέλ Μακρόν για τη φιλοξενία στο Παρίσι αλλά και τη στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα. Στην ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται από τέσσερις κοινές φωτογραφίες των δύο ηγετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τα καλά του λόγια, τη ζεστή φιλοξενία και τη στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα. Η ατζέντα των συζητήσεών μας υπήρξε εξαιρετικά πλούσια. Διαμορφώνουμε έναν οδικό χάρτη για μία νέα στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Παρίσι επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δύο χωρών ενώ από κοινού καταδικάστηκε η τουρκική προκλητικότητα τόσο στην Κύπρο και το Αιγαίο όσο και στο ζήτημα της Λιβύης. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συνεργασία των δύο χωρών σε στρατιωτικό και επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και η στήριξη της Γαλλίας στο ελληνικό αίτημα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021.

Το χθεσινό ραντεβού των δύο ηγετών κλείδωσε κατά πληροφορίες, προπαραμονή Χριστουγέννων, στις 23 Δεκεμβρίου και έκτοτε προετοιμάστηκε πολύ προσεκτικά και μεθοδικά, βήμα προς βήμα, όπως φανερώνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές. Μία από τις πολλές επικοινωνίες ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες έγινε κατά πληροφορίες, το διάστημα, που ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στην Ουάσιγκτον, όταν και το Παρίσι ενημέρωσε την Αθήνα για την πορεία του αεροπλανοφόρου, Σαρλ Ντε Γκωλ στην Ανατολική Μεσόγειο έως τα Στενά του Ορμούζ.

Δείτε ακόμη

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Σαρλ Μισέλ στο Δείπνο Εργασίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις