Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Πώς φεύγουν οι…. «σακούλες»
PLUS

Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Πώς φεύγουν οι…. «σακούλες»

Μαύροι κύκλοι στα μάτια: O μόνος τρόπος να μειωθεί η εμφάνισή τους μακροπρόθεσμα είναι να γίνουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Υπάρχουν γυναίκες που παρατηρούν μαύρους κύκλους ή σακούλες κάτω από τα μάτια τους. Η κατανάλωση περισσότερου νερού και η εφαρμογή ψυχρών αντικειμένων μπορεί να συμβάλει στη συρρίκνωση των σακουλών των ματιών γρήγορα.

Παρόλα αυτά, ο μόνος τρόπος να μειωθεί η εμφάνισή τους μακροπρόθεσμα είναι να γίνουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι σας είναι κληρονομικοί.

Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Αίτια 

-αλλεργίες
– έκζεμα
– χρόνια κόπωση
-έκθεση στον ήλιο
-γηρατειά

Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Τρόποι αντιμετώπισης 

1. «Άκου» το σώµα σου

Αν εµφανίσεις ξαφνικά µαύρους κύκλους, καλό θα ήταν να ελέγξεις κάποια ζωτικά όργανα που σχετίζονται µε αυτούς, όπως το συκώτι, το έντερο και το στοµάχι.

2. Άλλαξε συνήθειες

Υπάρχουν κρέµες που µπορούν να απαλύνουν τους µαύρους κύκλους, όµως για να δεις πραγµατικά αποτέλεσµα, θα πρέπει να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής: µείωσε τις τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι, κοιµήσου καλά και πίνε πολύ νερό. Τέλος, απόφευγε την έκθεση στον ήλιο καθώς αυξάνεται η παραγωγή µελανίνης και εντείνεται το πρόβληµα.

3. Τέλος στο τσιγάρο

Μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνει το χρώµα του δέρµατος να δείχνει γκρίζο και θαµπό και τους µαύρους κύκλους εντονότερους. Μάλιστα, οι δερµατικές αλλοιώσεις από τον καπνό είναι κατά 40% πιο εµφανείς στις γυναίκες συγκριτικά µε τους άνδρες.

4. Πώς να τους κρύβεις

Χρησιµοποίησε µατ concealer µε µεταλλικά στοιχεία όπως διοξείδιο του τιτανίου ή του ψευδαργύρου. Αυτά αντανακλούν το φως και προστατεύουν τα µάτια από τη φωτογήρανση. Φρόντισε το χρώµα να είναι αρκετά ανοιχτό, ώστε να καλύπτονται οι µαύροι κύκλοι, άλλα όχι τόσο ώστε να σχηµατίζονται άσπροι κύκλοι κάτω από τα µάτια.

5. Βάλε τσάι

Είναι το ιδανικό γιατρικό για ξεκούραστο βλέµµα. Ζέστανέ το ελαφρώς (η υψηλή θερµότητα καταστρέφει τα ευεργετικά οφέλη των φύλλων του) και βούτηξε στο φλιτζάνι ένα βαµβακερό ύφασµα το οποίο θα τοποθετήσεις στα µάτια σου, σαν κοµπρέσα. Η ελαφριά θερµότητα θα ανοίξει τους πόρους και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του τσαγιού θα εισρεύσουν µέσα στο δέρµα απαλύνοντας τις σκιές κάτω από τα µάτια και συσφίγγοντας το λεπτό δέρµα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις