Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Φάνης Μουρατίδης: Η Άννα Μαρία, η οικογένεια και το θέατρο
LIFESTYLE

Φάνης Μουρατίδης: Η Άννα Μαρία, η οικογένεια και το θέατρο

Φάνης Μουρατίδης: “Δεν είχα το όνειρο να φτιάξω μια οικογένεια, δεν ήταν από τα σενάρια που έπαιζε καθόλου στο μυαλό μου, πιο πολύ σκεφτόμουν μια περιπλάνηση, έναν μοναχικό δρόμο”.

Φάνης Μουρατίδης: Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο Φάνης Μουρατίδης. Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στο πλατό του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για όλα, μεταξύ άλλων και για τη σύζυγό του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Ο ηθοποιός έχει εγκαταλείψει πλέον το θέατρο  για να αφιερώνει χρόνο στα παιδιά του, καθώς πήρε μαζί με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την απόφαση να δώσουν το κέντρο βάρους τους στην οικογένειά τους.

“Αφού μπορούμε να είμαστε επάνω από τα παιδιά μας και την οικογένειά μας, πήραμε αυτήν την επιλογή”, δήλωσε ο Φάνης Μουρατίδης. Ενώ στη συνέχεια είπε πως στην Άννα-Μαρία, βλέπει μια πειθαρχία, η οποία εκλείπει από τον ίδιο στην προσωπική του ζωή, αλλά μοιράζονται την ίδια αισθητική και αξίες στα πράγματα. Παρ΄όλα αυτά αρκετές φορές διακρίνει επάνω της ένα γυναικείο χαρακτηριστικό, την υπερβολή και για να ανταπεξέλθει ο ίδιος “κατεβάζει ταχύτητα”, δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο ηθοποιός.

Φάνης Μουρατίδης: «Δεν είχα το όνειρο να φτιάξω οικογένεια»

Επιπλέον, πριν γνωρίσει την σύζυγό του δήλωσε πως δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει οικογένεια, λέγοντας χαρακτηριστικά:“Δεν είχα το όνειρο να φτιάξω μια οικογένεια, δεν ήταν από τα σενάρια που έπαιζε καθόλου στο μυαλό μου, πιο πολύ σκεφτόμουν μια περιπλάνηση, έναν μοναχικό δρόμο”. Έπειτα, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του, σχετικά με συναδέλφους τους που παίζουν σε σειρές μόνο για τα χρήματα.Ο Φάνης Μουρατίδης υποστηρίζει πως κανένας δεν κάνει τηλεόραση αποκλειστικά για τα χρήματα.“Κάνε κάτι άλλο αν έχεις ανάγκη τα χρήματα, κάνε κάτι άλλο και μην το εξευτελίζεις με την τηλεόραση”, ανέφερε.

Φάνης Μουρατίδης: «Αν αγαπάς τη δουλειά την αγαπάς συνολικά»

Για τον ίδιο η τηλεόραση είναι ακόμα ένα μέσο μέσα στην τεράστια “βεντάλια” που ανοίγεται μπροστά σε έναν ηθοποιό για να “κοινωνήσει” την ιστορία του. Η δουλειά του ηθοποιού είναι να λέει ιστορίες, σύμφωνα με τον ίδιο, είτε μέσα από το θέατρο, είτε μέσα από την τηλεόραση είτε ακόμα και μέσα από ένα διαφημιστικό. «Η τηλεόραση δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσει ένας ηθοποιός τη δουλειά του με ένα ευρύτερο κοινό, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει και εκεί μια τεράστια ευθύνη. Εγώ από όπου και αν βρίσκομαι με την ίδια ευθύνη κάνω το θέατρο, με την ίδια ευθύνη κάνω την τηλεόραση. Αν αγαπάς τη δουλειά την αγαπάς συνολικά», κατέληξε.

Φάνης Μουρατίδης: Το βιογραφικό του ηθοποιού

Ο Φάνης Μουρατίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση το 2000 με ένα μικρό ρόλο στη σειρά Γεώργιος Βιζυηνός: Η σιωπή των αγγέλων. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2004 όταν πρωταγωνίστησε με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Βικτώρια Χαραλαμπίδου στην δραματική σειρά Έτσι Ξαφνικά σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Μετά το τέλος της σειράς δέχτηκε διάφορες προτάσεις για τηλεοπτικά σήριαλ.

Η επόμενη εμφάνιση του στην τηλεόραση έγινε το 2005 συμμετέχοντας σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς Safe Sex TV Stories. Ακολούθησε μία ιστορία της σειράς Το Κόκκινο Δωμάτιο όπου πρωταγωνίστησε μαζί με την Πέμη Ζούνη. Τη σεζόν 2005-2006 έπαιξε στην κοινωνική σειρά Επαφή ενώ την επόμενη σεζόν ακολούθησαν οι σειρές Φύγε εσύ, έλα εσύ με κωμικό ρόλο και η δραματική σειρά, που αποτελεί τη βιογραφία της Έλλης Λαμπέτη, Η τελευταία παράσταση. Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους στην κωμική σειρά Μπαμπά μην τρέχεις, κατά τα γυρίσματα της οποίας έγιναν ζευγάρι και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.

Φάνης Μουρατίδης: Η τηλεοπτική πορεία του την τελευταία δεκαετία

Ακολούθησε μία guest εμφάνιση στην μαύρη κωμωδία Ποιος μας πιάνει το 2008 ενώ το 2009 εμφανίστηκε στις Επτά Θανάσιμες Πεθερές και σε δύο ιστορίες της σειράς Εργαζόμενη Γυναίκα. Από το 2009 μέχρι το 2010 πρωταγωνίστησε με την Παναγιώτα Βλαντή στην κωμική οικογενειακή σειρά Μ+Μ. Την περίοδο 2011-2012 έκανε κάποιες έκτακτες εμφανίσεις στην κωμική σειρά Κλινική Περίπτωση ενώ την περίοδο 2014-2015 εμφανίστηκε σε κάποια επεισόδια της σειράς Μοντέρνα Οικογένεια. Το 2018 πρωταγωνίστησε μαζί με την Φιόνα Γεωργιάδη στην ερωτική τηλεταινία Η γεύση της αγάπης. Από το 2018 πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά Πέτα τη Φριτέζα μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

Φάνης Μουρατίδης: Στον κινηματογράφο

Το 2003 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Γαμήλια νάρκη. Το 2006 έλαβε μέρος σε δύο κινηματογραφικές παραγωγές. Από τη μία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Παναγιώτα Βλαντή στην ταινία Πέντε λεπτά ακόμα ενώ την ίδια συμμετείχε και στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο Το κορίτσι. Ακολούθησε ένα μικρός ρόλος στην ταινία Bank Bang το 2008 ενώ το 2009 πρωταγωνίστησε μαζί με την Ελένη Ράντου στην ταινία που έγραψε η ίδια με τίτλο Πεθαίνω για σένα. Ακολουθεί η ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Αν… το 2012. Οι επόμενες κινηματογραφικές του συμμετοχές ήταν στις ταινίες Amore mio το 2015 και Τζαμάικα το 2017.

Φάνης Μουρατίδης: Η συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις