Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ψηφοφορία ΠΑΟΚ: Πέρασε η τροπολογία
ΜΕ 156 «ΝΑΙ»

Ψηφοφορία ΠΑΟΚ: Πέρασε η τροπολογία

Ψηφοφορία ΠΑΟΚ: Όπως είναι γνωστό η ονομαστική τροπολογία έγινε με αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποχή από την ψηφοφορία επέλεξαν Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. Η διαδικασία έγινε με ηλεκτρονική ψήφο.

Ψηφοφορία ΠΑΟΚ«Πράσινο φως» για την κυβερνητική τροπολογία στο ζήτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Η νομοθετική ρύθμιση πέρασε από τη Βουλή με 156 «ναι». Συνολικά ψήφισαν 246 βουλευτές, ενώ κατά τάχθηκαν 90 βουλευτές. Όπως είναι γνωστό η ονομαστική τροπολογία έγινε με αίτημα ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, αποχή από την ψηφοφορία επέλεξαν Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. Η διαδικασία έγινε με ηλεκτρονική ψήφο.

Νωρίτερα σήμερα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε πως με την τροπολογία έχουμε σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του αθλητισμού, πυροδότηση του κλίματος και υπονόμευση σε εξέλιξη του πρωταθλήματος. Κριτική στην κυβέρνηση πως δημιούργησε μείζον πρόβλημα άσκησε από το Κίνημα Αλλαγής ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Δήλωσε πως δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία καθώς η κοινωνία απαιτεί διαφάνεια. Ως προς τη διαφάνεια η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς αποφυγή επεσήμανε από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης, λέγοντας πως ο αθλητισμός από κοινωνικό αγαθό είναι εμπόρευμα. Έρχεστε να πυροδοτήσετε το κλίμα ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα είπε από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Μπούμπας.

Φωτογραφίες από την ψηφοφορία:

Ψηφοφορία ΠΑΟΚ: Τι προβλέπει η νέα τροπολογία

Από τη ΝΔ έλειπαν δύο βουλευτές, ο  κ. Βαγιωνάς ο οποίος, όμως, έστειλε επιστολή – που δεν προσμετράται – με την οποία δήλωνε ότι θα υπερψήφιζε αν ήταν στην Βουλή και ο Αντώνης Σαμαράς. «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Καταταλαβαίνω τη συναισθηματική φόρτιση των βουλευτών από Πειραιά και Θεσσαλονίκη αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα» δήλωνε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προαναγγέλοντας και άλλες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για το ποδόσφαιρο.

Η διάταξη προβλέπει ότι εφεξής όσοι κρίνονται από την αθλητική Δικαιοσύνη ένοχοι για παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας όπως περιγράφονται στην εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη θα τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών αντί για υποβιβασμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις