Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

20

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Ψηφιακές συντάξεις»: Δείτε πότε έρχονται και τι πρέπει να γνωρίζετε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψηφιακές συντάξεις»: Δείτε πότε έρχονται και τι πρέπει να γνωρίζετε

«Ψηφιακές συντάξεις»: Το νέο ασφαλιστικό σύστημα χαρακτηρίζεται από ευελιξία και ελευθερία και θα είναι πιο ελκυστικό.

«Ψηφιακές συντάξεις»: Μέσα σε 18 μήνες το 90% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά. Η διοικητική και οργανωτική ενοποίηση του ΕΦΚΑ με το ΕΤΕΑΕΠ είναι σημαντικό κεφάλαιο στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ θα έχουν εντός του e-ΕΦΚΑ ενιαία μεν, αλλά διακριτή λογιστική διαχείριση για κάθε κλάδο. Στόχος είναι να προκύψουν οικονομίες κλίμακος και να βελτιωθεί ο χρόνος απονομής των συντάξεων. Επίσης, προβλέπεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΦΚΑ, αλλά και για το σύστημα «Άτλας».

Το «Άτλας» θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος της «ψηφιακής σύνταξης», ώστε τον Ιούνιο του 2021 το 90% των νέων συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι ολοκληρώνεται η διοικητική ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, λέγοντας ότι προωθείται και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΦΚΑ, ο οποίος θα μετονομαστεί σε e-ΕΦΚΑ. «Η μεγάλη μεταρρύθμιση της ψηφιοποίησης του ελληνικού κράτους θα γίνει από το υπουργείο Εργασίας» δήλωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι το μεγάλο εγχείρημα είναι η ψηφιακή σύνταξη. Όπως είπε, από την 1η Ιουνίου 2020, το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά, ενώ στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2021, να εκδίδεται ψηφιακά το 85% των νέων συντάξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις