Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / MasterChef 4: Ο μουσακάς που τρέλανε τους κριτές, το plus size μοντέλο και η… κονσέρβα
LIFESTYLE

MasterChef 4: Ο μουσακάς που τρέλανε τους κριτές, το plus size μοντέλο και η… κονσέρβα

MasterChef 4: Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσοπουλος υποδέχθηκαν τους επίδοξους σεφ, οι οποίοι έβαλαν τα δυνατά τους για να κατακτήσουν την πολυπόθητη λευκή ποδιά.

MasterChef 4: Στην κουζίνα του MasterChef 4 βρέθηκε ο 31χρονος Τζον από τις Φιλιππίνες. Ο επίδοξος μάγειρας, που θέλησε να διεκδικήσει το όνειρό του στο MasterChef 4, παρουσίασε στους κριτές μουσακά με ορισμένες «πινελιές» από την πατρίδα του. Το πιάτο ήταν πολύ νόστιμο και οι κριτές το έφαγαν όλο, δείχνοντας τον ενθουσιασμό τους. Ο διαγωνιζόμενος του MasterChef 4 πήρε τρία «ναι», όπως και η vegan μαγείρισσα, βάζοντας την πολυπόθητη ποδιά του MasterChef 4. Μόλις βγήκε από την αίθουσα, ο Τζον πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του και συγκινημένος της ανακοίνωσε ότι τα κατάφερε στην οντισιόν του MasterChef 4.

MasterChef 4: Παραβίασε κανονισμό του MasterChef και τον έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες

Ο Ευαγόρας Ιωάννου από την Κύπρο ταξίδεψε στην Αθήνα για το MasterChef και ετοίμασε για τους κριτές κεμπάπ με βινεγκρέτ κόλιανδρου, κρέμα από μαρούλι, χούμους από γίγαντες με βασιλικό. Ο 25χρονος, όμως, έκανε ένα βασικό λάθος. Οι γίγαντες ήταν κονσέρβα, κάτι που απαγορεύεται ρητά από την παραγωγή. Ο Ευαγόρας το παραδέχτηκε μπροστά στους κριτές, οι οποίοι του επεσήμαναν το λάθος του και του είπαν να μην βάλει το χούμους στο πιάτο, μια οδηγία που ο ίδιος ακολούθησε.  Αν και οι τρεις κριτές δοκίμασαν το πιάτο του, δεν του έκαναν καμία κριτική και τον έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες.

MasterChef 4: Με τα… γυαλιά

Ο Σταύρος πήγε στο MasterChef και παρουσίασε στους κριτές χτένια φρικασέ. Η εμφάνισή του, όμως, δεν άρεσε καθόλου στον Πάνο Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Κοντιζά που αρχικά του είπαν να βγάλει τα γυαλιά ηλίου που φορούσε. «Κάποτε μου είχε πει η γιαγιά μου ότι ‘όπως σε δουν, σε γράφουν’. Και όταν ψάχνεις την ωριμότητα πρέπει να δείχνεις και ώριμος. Με μια ανάλογη εμφάνιση εάν ερχόσουν για δουλειά δεν θα σε έπαιρνα. Μόνο και μόνο για την εμφάνιση. Το πιάτο όμως είναι σε καλό επίπεδο και θέλω να δω τι θα κάνεις παραπέρα, οπότε από μένα έχεις ένα “ναι”», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Ήρθες εδώ και μας μίλησε για τελειότητα και μαγειρική ωριμότητα και έρχεσαι με έναν αέρα μαγειρικής τρέλας. Από τη μία δεν το υποστηρίζεις μέχρι το τέλος γιατί ενώ μαγειρεύεις άλλαξες. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια σε αυτό. Έχεις έρθει με ένα στυλ που εμένα δεν δείχνει ώριμο, δεν κάνουμε πασαρέλα εδώ. Κι επειδή είναι διαγωνισμός μαγειρικής και οι ποδιές δεν είναι πάρα πολλές, πρέπει να προσέχουμε εμείς που τις δίνουμε.

Σε πλησίασα και είδα ένα κοντομάνικο που κρέμεται και βλέπω το σχεδόν ξυρισμένο στήθος σου, ένα πουκάμισο που έπεφτε πάνω από τις σάλτσες, ούτε καν κουμπωμένο δεν είναι. Γιατί μπήκες με τα γυαλιά μέσα; Να τα είχες στην τσέπη σου. Από μένα έχασες από τη συμπεριφορά, από μένα είναι “όχι”», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς. Ο Σταύρος, τελικά, πήρε ‘ναι’ από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και πέρασε στην επόμενη φάση του MasterChef.

MasterChef 4: Αυτό είναι το plus size μοντέλο που κέρδισε την ποδιά

Είναι η Μαρλέν Λουντάκη, είναι από την Κρήτη και είναι plus size μοντέλο. «Στα 25 μου αποφάσισα να πάω στο Λονδίνο, λάτρευα τη μόδα κι έτσι γράφτηκα σε ένα πρακτορείο μοντέλων. Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ με αυτό στα ρεπό μου κι έγινε plus size model. Στο Λονδίνο απελευθερώθηκα κάτι που δεν μπορούσα να κάνω στην Κρήτη», είπε η ίδια μεταξύ άλλων.

MasterChef 4: Η πιο θεατρική παρουσίαση πιάτου

Η μεγάλη αγάπη του για τη μαγειρική ήταν αυτό που παρακίνησε τον Νίκο Αργυρόπουλο να ταξιδέψει από τη μακρινή Αυστραλία για να διεκδικήσει μία θέση στο MasterChef 4. Με καταγωγή από την Πάτρα, ο Νίκος ήρθε στην Ελλάδα από το Σίδνεϊ. «Μάγειρας δεν είμαι, αγαπώ αυτό που κάνω» είπε στους κριτές, ετοιμάζοντας με ενθουσιασμό το πιάτο του. Το κλίμα ήταν ζεστό στο πλατό αλλά υπήρξε και μια στιγμή που οι κριτές ξεκαρδίστηκαν, όταν ο Νίκος τους παρουσίασε τα υλικά του μεταφράζοντας το «vegetable stock» ως «λαχανικό στόκο» αντί για «ζωμό λαχανικών».

O 55χρονος ενθουσίασε τους κριτές με τη «σκηνική του παρουσία», καθώς όπως του είπαν, είναι πολύ θεατρικός και η ψυχή της ζωής, αλλά το ίδιο δεν ίσχυε, κατά την άποψή τους και για το φιλέτο κοτόπουλου που τους παρουσίασε. Ο Νίκος δεν κατάφερε να πάρει τη λευκή ποδιά και να διεκδικήσει μία θέση στο MasterChef.

MasterChef 4: Μάζεψε από το πάτωμα το κρέας

Δίπλα στους παίκτες που μπορεί να μην πέρασαν την audition αλλά άφησαν το στίγμα τους στα social media τοποθετείται πλέον ο 34χρονος Γιάννης, διαγωνιζόμενος που «κόπηκε» στην πρεμιέρα του MasterChef 4. Η μοριακή σφαιροποίηση του Γρηγόρη με το φιλέτο ουέλινγκτον «my way», τα κόλπα με το μαχαίρι του Άρη και το ωμό κοτόπουλο με τα κορν φλέικς του Αλέξανδρου έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο πλατό του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής.

Με καταγωγή από την Κρήτη, ο Γιάννης ξεκίνησε την προετοιμασία του πιάτου του πριν εμφανιστεί στους κριτές. Κάποια στιγμή το κρέας που μαγείρευε, έπεσε στο πάτωμα. Αφού το σηκώνει, το ξεπλένει με νερό και το ξαναρίχνει στο τηγάνι. Όταν εμφανίστηκε μπροστά στους κριτές, ήταν φανερά αγχωμένος και αποσυντονισμένος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παραδέχτηκε το ατύχημα.

«Η θέλησή σου έχει θολώσει την κρίση σου με αποτέλεσμα εδώ πέρα μπροστά μας σήμερα να κάνεις τεράστιες κωλοτούμπες και φάουλ. Αυτό να το προσέξεις και να μην το κάνεις» ανέφερε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις