Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τροπολογία ΠΑΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία ΠΑΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία

Τροπολογία ΠΑΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Γ. Ψυχογιού κατήγγειλε την τροπολογία ως «απαράδεκτη» και αρκέστηκε να πει για τη στάση του κόμματός του «θα δούμε τι θα κάνουμε στη διάρκεια της συζήτησης» προαναγγέλλοντας την ονομαστική ψηφοφορία.

Τροπολογία ΠΑΟΚΤην αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για το ποδόσφαιρο προκειμένου να αποφευχθεί ο υποβιβασμός για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διεξαχθεί για το θέμα ονομαστική ψηφοφορία, αφού όπως αναφέρει υπάρχει αλλοίωση της βαθμολογίας πρωταθλήματος με σχετικό νόμο. Η σχετική ψηφοφορία αναβλήθηκε για την Τετάρτη στις 13:00. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Γ. Ψυχογιού κατήγγειλε την τροπολογία ως «απαράδεκτη» και αρκέστηκε να πει για τη στάση του κόμματός του «θα δούμε τι θα κάνουμε στη διάρκεια της συζήτησης» προαναγγέλλοντας την ονομαστική ψηφοφορία.

Μια εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε και λίγο αργότερα κατατέθηκε το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία, καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή εισήγηση της ΕΕΑ έφερνε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη εκτός πρωταθλήματος, τιμωρώντας τους έτσι για την σχέση πολυϊδιοκτησίας. Η απόφαση της ανεξάρτητης ΕΕΑ άναψε «φωτιές» στο ελληνικό ποδοσφαιρικό και πολιτικό σκηνικό. Ο ΠΑΟΚ βγήκε και μίλησε για πόλεμο εναντίον του, δάκτυλο του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ έκανε λόγο για «εντολοδόχο» αναφορικά με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Φτάσαμε στο σημείο οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα να αποδοκιμάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έξω από τα γραφεία της ΝΔ να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Σήμερα η κυβερνητική παρέμβαση με νέα τροπολογία σώζει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από την καταστροφή. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ποινές που προβλέπονται, θα περιλαμβάνουν αφαίρεση από 3 έως 10 βαθμούς και πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα ποικίλλει, ανάλογα με την περίσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις