Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τοπαλούδη δίκη: Στο εδώλιο και πάλι οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία της Ελένης
ΕΛΛΑΔΑ

Τοπαλούδη δίκη: Στο εδώλιο και πάλι οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία της Ελένης

Τοπαλούδη δίκη: Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η υπεράσπιση των ανδρών ζήτησε να εξεταστούν από ψυχίατρο.

Τοπαλούδη δίκη: Γεμάτη η αίθουσα του ακροατηρίου στο Α’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Παρόντες είναι οι γονείς του θύματος και οι δύο κατηγορούμενοι. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η υπεράσπιση των ανδρών ζήτησε να εξεταστούν από ψυχίατρο, αλλά η εισαγγελέας διαφώνησε με το αίτημα και η έδρα επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Αυτή την ώρα καταθέτει ο διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων, Θωμά Ζόβα, ο οποίος είχε διερευνήσει την υπόθεση και είχε προχωρήσει στη σύλληψη των κατηγορουμένων. Απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής περιέγραψε την ερημική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το εξοχικό ενός από τους κατηγορουμένους, όπου οδήγησαν τη φοιτήτρια και επανέλαβε ότι ήταν δύσκολη η διαδρομή που ακολούθησαν στη συνέχεια για να την πετάξουν στα βράχια. «Πρέπει να ξέρεις τον δρόμο για να πας, δεν πήγαν από τον εύκολο δρόμο, πρέπει να είσαι της περιοχής» είπε.

Τοπαλούδη δίκη: Τι λένε οι κατηγορούμενοι

Ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός σε όλες τις ερωτήσεις που του υπέβαλε η υπεράσπιση, απαντώντας εμπεριστατωμένα με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία της έρευνάς του, ενώ χαρακτήρισε συνεργάσιμο τον κατηγορούμενο Α.Λ., κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, και μη συνεργάσιμο τον κατηγορούμενο Μ.Κ. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, στις 13 Ιανουαρίου, ο μάρτυρας ανέφερε μεταξύ άλλων όσα του είπε ο ένας από τους δύο μόλις ομολόγησε τονίζοντας ότι οι δράστες είχαν «αποφασίσει να την τελειώσουν από το σπίτι».

Τονίζεται ότι δεν ήθελε να έρθει σε επαφή μαζί τους και τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία. Σημειώνεται ότι έξω από το δικαστήριο πραγματοποιείται και σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Δεν είμαστε όλες, λείπουν οι δολοφονημένες», «οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδικοί», «η πατριαρχία γυναικοκτονεί. Για κάθε Ελένη. Είμαστε σε πόλεμο» γράφουν μεταξύ άλλων τα πλακάτ και τα πανό.

Τοπαλούδη δίκη: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις