Κλεμμένα αυτοκίνητα στο ποτάμι: Απίστευτο, πέταξαν στον Σπερχειό τα οχήματα

ΕΛΛΑΔΑ

Κλεμμένα αυτοκίνητα στο ποτάμι: Απίστευτο, πέταξαν στον Σπερχειό τα οχήματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κλεμμένα αυτοκίνητα στο ποτάμι: Τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα εντοπίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην κοίτη του Σπερχειού ποταμού έξω από τη Λαμία και συγκεκριμένα στην παλιά γερμανική γέφυρα, μεταξύ Ανθήλης και Ροδίτσας.

27.01.2020 | 11:30

Κλεμμένα αυτοκίνητα στο ποτάμι: Η συμμορία, που βρίσκεται πίσω από την κινηματογραφική επίθεση με αγροτικό αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στα Καμένα Βούρλα και την αρπαγή του Α.Τ.Μ,  όλα δείχνουν ότι “έπνιξε” τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε στην κοίτη του Σπερχειού, έξω από τη Λαμία!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι άγνωστοι κακοποιοί, οδήγησαν τα κλεμμένα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει στην εισβολή στο υποκατάστημα και στη διαφυγή τους στη γέφυρα μεταξύ της Ανθήλης και της Ροδίτσας και από εκεί, μέσα στο σκοτάδι, τα έσπρωξαν να πέσουν στα νερά. Κι αυτό για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος, αποτύπωμα η στοιχείο DNA, που θα μπορούσε σε περίπτωση προσαγωγής τους να τους συνδέσει με την αρπαγή του ΑΤΜ με τις κασετίνες που περιείχαν χρήματα. Όπως διαπιστώθηκε, ένα από τα οχήματα που ρίχτηκαν από τη γέφυρα στην κοίτη, είναι ένα μαύρο Navara.

Σύμφωνα με μάρτυρες της κινηματογραφικής επίθεσης στα ΕΛ.ΤΑ και τη θρυμμάτιση της πρόσοψης, με ίδιο όχημα εξαπέλυσαν την επίθεση και στο ίδιο όχημα φόρτωσαν το Α.Τ.Μ. Όπως προέκυψε από την πρώτη έρευνα της Αστυνομίας, το όχημα αυτό, μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, είχε κλαπεί από την περιοχή της Δαμάστας για να χρησιμοποιηθεί προφανώς σαν πολιορκητικός κριός στα ΕΛ.ΤΑ των Καμένων Βούρλων.

Κι άλλα δύο “πνιγμένα”

Μαζί με το μαύρο Navara, στην κοίτη του ποταμού βρέθηκαν κι άλλα δύο αυτοκίνητα. Το ένα είναι  ένα κόκκινο Toyota, που κλάπηκε από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου, όπου το είχε σταθμεύσει εργαζόμενος στον ΟΣΕ,  για να κάνει τη βάρδια του. Το άλλο, τα στοιχεία ανέφεραν ότι οι κακοποιοί το είχαν πυρπολήσει πρώτα και στη συνέχεια το έριξαν από τη γέφυρα.

Έτσι αναμένεται πιο λεπτομερής εξέταση να διαπιστωθεί από πού έχει κλαπεί. Η κινηματογραφική εισβολή στα ΕΛ.ΤΑ Καμένων Βούρλων, έγινε ξημερώματα της Κυριακής. Πέντε κουκουλοφόροι, με κατεβασμένη την καρότσα του Navara, έκαναν όπισθεν πατώντας δυνατά το γκάζι.

Με φόρα έπεσαν σε τζαμαρία

Με φόρα, έσπασαν τη τζαμαρία και μπήκαν στο εσωτερικό του υποκαταστήματος. Στη συνέχεια φόρτωσαν το ATM, που ανήκει στο Navara και διέφυγαν. Στο σημείο είχαν προσεγγίσει και με άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κακοποιοί οι οποίοι προφανώς είχαν αναλάβει την επιτήρηση για να ειδοποιήσουν τους συνεργούς τους σε περίπτωση εμφάνισης περιπολικού. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας,  προσπαθούν μέσα από κάμερες και μαρτυρίες των περιοίκων, που πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους από τον κρότο που άκουσαν,  να συλλέξουν στοιχεία για να μπορέσουν να φθάσουν στην ταυτότητα των ληστών.

Exit mobile version