ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0: Ισοπαλία στο ΟΑΚΑ – Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0: Ισοπαλία στο ΟΑΚΑ – Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-0: «Λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

26.01.2020 | 21:47

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0Σε ένα επιεικώς… μέτριο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μοναδικός κερδισμένος ήταν… ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με νίκη κόντρα στον Βόλο στο ματς της Δευτέρας «πατάει» ξανά κορυφή. Στα του αγώνα, οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά από τους γηπεδούχους και μόλις στο 4′, ο Μπουχαλάκης βγήκε απέναντι στον Μπάρκα αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ, σε μία από τις κορυφαίες ευκαιρίες του ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, δίχως βέβαια να καταφέρνει να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός. Από την πλευρά της η Ένωση ισορρόπησε στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου 45λεπτου ύστερα και από την είσοδο του Ολιβέιρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι συγκινήσεις ήταν περισσότερες. Αρχικά ο Λιβάγια έχασε τεράστια ευκαιρία μόλις στο 46΄ όταν ο Μάνταλος, με έξυπνη εκτέλεση φάουλ τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Σα, για να διώξει με τα πόδια ο Πορτογάλος. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός απάντησε στο 61′, με τον Γκιγιέρμε να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι από κοντά έπειτα από γέμισμα φάουλ μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και κακό γύρισμα του Βράνιες. Το τελευταίο 20λεπτο ήταν πιο κοντρολαρισμένο, ωστόσο η αποβολή του Σιμόες στο 87′ άλλαξε τις ισορροπίες. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να βρουν το γκολ της νίκης στα εναπομείναντα λεπτά, ωστόσο οι αμυντικοί του Δικεφάλου ήταν άψογοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Έτσι το τελικό 0-0 διατήρησε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην πρώτη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, ωστόσο αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει αύριο τον Βόλο στην Τούμπα επανέρχεται στην κορυφή.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε, Μάνταλος, Λιβάγια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Τα Highlights:
Exit mobile version