Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να διακοσμήσω το σαλόνι μου: 3 βασικά πράγματα που χρειάζονται προσοχή
PLUS

Πώς να διακοσμήσω το σαλόνι μου: 3 βασικά πράγματα που χρειάζονται προσοχή

Πώς να διακοσμήσω το σαλόνι μου: Επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες και οι γνώσεις μας στη διακόσμηση περιορίζονται στο δικό μας πάθος να αναζητούμε πάντα νέες τάσεις και ιδέες.

Πώς να διακοσμήσω το σαλόνι μου: Συνήθως, όταν είμαστε σε φάση που διαμορφώνουμε έναν χώρο, ξεχνάμε να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες. Και είναι λογικό, ειδικά από τη στιγμή που δεν είμαστε επαγγελματίες και οι γνώσεις μας στη διακόσμηση περιορίζονται στο δικό μας πάθος να αναζητούμε πάντα νέες τάσεις και ιδέες.

Οπότε, μπορεί σε κάποια από τα πράγματα που ένα πιο έμπειρο και εξοικειωμένο μάτι θα πρόσεχε κατευθείαν, εμείς να μη δώσουμε σημασία. Ωστόσο, αυτό μπορεί να σαμποτάρει το τελικό αποτέλεσμα στη διακόσμηση ενός δωματίου. Ειδικά όσον αφορά στο σαλόνι, όπου οι περισσότεροι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους, θέστε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις ώστε να αποφύγετε τυχόν λάθη στη διακόσμηση, για να απολαμβάνετε πάντα έναν καλαίσθητο χώρο.

1. Το σωστό χαλί 

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση του σαλονιού είναι το μέγεθος του χαλιού, το οποίο πρέπει να ταιριάζει στο δωμάτιο. «Αν είναι πολύ μεγάλο, θα δείχνει ότι πνίγει τον χώρο και θα τον κάνει να δείχνει μικρότερο. Από την άλλη, αν το χαλί είναι πολύ μικρό, τότε ίσως να αναγκαστείτε να φέρετε τα έπιπλα του καθιστικού πιο κοντά μεταξύ τους, ώστε να είναι και κοντά στο χαλί.

Έτσι όμως, χαλάτε την ισορροπία του σαλονιού, αφού υπάρχει κενός χώρος που παραμένει ανεκμετάλλευτος», τονίζει η Gena Kirk αντιπρόεδρος του τμήματος design στην εταιρία KB Home, μιλώντας στον Insider. Η ίδια συμβουλεύει να χρησιμοποιείτε χαρτοταινία για να δημιουργήσετε τις διαστάσεις ενός φανταστικού χαλιού στο σαλόνι σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα διαλέξετε το σωστό μέγεθος.

2. Τα έπιπλα

Μπορεί να ονειρεύεστε έναν εντυπωσιακό καναπέ γωνία, αλλά τα τετραγωνικά του σαλονιού σας ίσως να μη σας το επιτρέπουν και να πρέπει να καταφύγετε σε κάτι πιο πρακτικό, ιδανικό για μικρότερους χώρους. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν μεγάλα σπίτια και είναι θαυμαστές του πιο λεπτεπίλεπτων επίπλων -αν δε δοθεί η απαραίτητη προσοχή, το σαλόνι μπορεί να φαίνεται φτωχό. Το ιδανικό είναι να προσέχετε τις αναλογίες δωματίου και επίπλων.

3. Ο φωτισμός

Όπως αναφέρει η διακεκριμένη σχεδιάστρια Suzanne Donegan σε συνέντευξή της στο Mydomain.com, πρέπει να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στον φωτισμό του χώρου, καθώς μπορεί να προσδώσει πολύ εύκολα κομψότητα και άνεση. Πέρα από το κεντρικό φωτιστικό, προμηθευτείτε με κάποιο επιδαπέδιο φωτιστικό και ίσως ένα επιτραπέζιο, ώστε να μπορείτε να ρυθμίζετε την ένταση του φωτισμού, ανάλογα την περίσταση και την ώρα. Μάλιστα, ένα κομψό φωτιστικό είναι πάντα ο ιδανικός και από τους πιο οικονομικούς τρόπους να ανανεώσετε το σαλόνι σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις