Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σακελλαροπούλου κούπα: Viral η “μολυβοθήκη” της ΠτΔ
ΕΛΛΑΔΑ

Σακελλαροπούλου κούπα: Viral η “μολυβοθήκη” της ΠτΔ

Σακελλαροπούλου κούπα: Η Notorious RBG, όπως την αποκαλούν, δεν είναι μόνο στην κούπα που χρησιμοποιεί ως μολυβοθήκη αλλά έχει απαθανατιστεί σε κάποια από τις εμφανίσεις της με αντίστοιχα σκουλαρίκια.

Σακελλαροπούλου κούπα: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει καταφέρει να κερδίσει τον κόσμο στα social media από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής της ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Λίγο το πλούσιο βιογραφικό της, λίγο η μεγάλη αγάπη για τις γάτες, η πλειοψηφία την αγκάλιασε. Τώρα, ένα “αξεσουάρ” έκανε πολλούς χρήστες να την αγαπήσουν ακόμα περισσότερο. Η κούπα που είχε στο γραφείο της ήταν αρκετή για να γίνει viral κι αυτό γιατί απεικονίζεται μια σπουδαία γυναίκα. Πρόκειται για την 86χρονη Αμερικανίδα δικαστικό Ruth Βader Ginsburg.

Η Notorious RBG, όπως την αποκαλούν, δεν είναι μόνο στην κούπα που χρησιμοποιεί ως μολυβοθήκη αλλά έχει απαθανατιστεί σε κάποια από τις εμφανίσεις της με αντίστοιχα σκουλαρίκια. Αυτό σημαίνει ότι είναι μία από τις γυναίκες που θαυμάζει. Η 86χρονη δικαστικός είναι γνωστή για τους αγώνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς είναι έμπνευση για τον αμερικάνικο λαό. Διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο το 1993, από τον Bill Clinton, αποτελώντας μόλις τη δεύτερη γυναίκα σε αυτό το όργανο των ΗΠΑ.

Στους σπουδαιότερους ηγέτες

Δεν δίστασε να συγκρουστεί ανοιχτά με τον τωρινό Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για τις πολιτικές του, το 2016, κάνοντάς τον να της ζητήσει να παραιτηθεί. Παρά τις πιέσεις και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε συνεχίζει να είναι ενεργή στο δικαστικό σώμα και στο ρόλο της.

Το 2016, μπήκε στη λίστα με τους 10 σπουδαιότερους ηγέτες του κόσμου. Είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν Ανώτατο Δικαστή να αναδειχθεί σε πολιτιστικό είδωλο, κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη με την Δικαστή Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ. Χάρη σ’ ένα βιβλίο του 2015, που στη συνέχεια έγινε ιστοσελίδα ενός φοιτητή νομικής και θαυμαστή της στο Tumblr, η ίδια έγινε γνωστή στο διαδίκτυο, πάνω σε μπλουζάκια, και μεταξύ νέων γυναικών ως η «θρυλική ΡΜΓ». Η ηγετική της παρουσία έχει γίνει αισθητή όχι μόνο μέσω των απόψεων που έχει εκφράσει σχετικά με ζητήματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και μέσω του σεβασμού που επέδειξε μετά τον θάνατο του συναδέλφου αλλά ιδεολογικού αντιπάλου της Δικαστή Άντονιν Σκάλια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις