Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι εκνευρίζει τους άντρες: Οι γυναικείες συμπεριφορές που δεν μπορούν να… σηκώσουν
PLUS

Τι εκνευρίζει τους άντρες: Οι γυναικείες συμπεριφορές που δεν μπορούν να… σηκώσουν

Τι εκνευρίζει τους άντρες :Υπάρχουν γυναικείες συμπεριφορές που εκνευρίζουν τους άντρες, κυρίως στη συγκατοίκηση που φαίνεται ότι η σχέση αρχίζει να σοβαρεύει.

Τι εκνευρίζει τους άντρες: Οι γυναίκες ώρες – ώρες αναρωτιόμαστε τι πάει στραβά με εμάς και το αντρικό φύλο! Άλλες φορές διαπιστώνουμε ότι δεν συνεννοούμαστε, άλλες φορές κάνοντας έναν απολογισμό διαπιστώνουμε ότι ορισμένες λεπτομέρειες στάθηκαν ικανές να μας φέρουν σε ρήξη και καταλήγουμε πως θα ήταν όλα πιο εύκολα αν μαθαίναμε αυτά που εκνευρίζουν τους άντρες. Η συγκατοίκηση είναι κάτι που μας φέρνει πιο κοντά και βοηθάει στο να δούμε και άλλες πτυχές του συντρόφου και μάλιστα ορισμένες φορές μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα ακόμα και για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Υπάρχουν λοιπόν γυναικείες συμπεριφορές που εκνευρίζουν τους άντρες, κυρίως στη συγκατοίκηση που φαίνεται ότι η σχέση αρχίζει να σοβαρεύει. Μέχρι πότε ίσως είναι πιο εύκολο να δείξουμε στον άλλον την καλή πλευρά του εαυτού μας, αλλά επειδή σίγουρα έχουμε και κάποια ελαττώματα βγαίνουν όταν αρχίζει η τριβή της καθημερινότητας. Δείτε λοιπόν γυναικείες συμπεριφορές που εκνευρίζουν τους άντρες και συνήθως οι γυναίκες τις θεωρούμε λεπτομέρειες. Οι άντρες από την άλλη φαίνεται να μην έχουν την ίδια άποψη με εμάς.

1. Η γκρίνια

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά φαίνεται να είναι στην κορυφή των ανδρικών συζητήσεων. Οι περισσότεροι άντρες θεωρούν ότι οι γυναίκες είμαστε πιο γκρινιάρες από τους ίδιους και μάλιστα  χρησιμοποιούμε την γκρίνια και σε ασήμαντα θέματα. Ένας άντρας εκνευρίζεται όταν οποιαδήποτε έξοδος συνοδεύεται με γκρίνια ή όταν την χρησιμοποιούμε στην προσπάθειά μας να αναφερθούμε σε κάτι που μας ενοχλεί. Πιστεύουν πως υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος να συζητάμε και να λύνουμε κάποια θέματα. Όταν ένας άντρας φτάσει στο σημείο να φορέσει στη σύντροφό του την ταμπέλα της γκρινιάρας τότε φαίνεται να χάνει πιο εύκολα το δίκιο της. Δηλαδή, οποιαδήποτε αντίδρασή μας αρχίζει να μεταφράζεται ως γκρίνια και αυτό φαίνεται να δημιουργεί εντάσεις. Είναι μία συμπεριφορά που δεν θέλουν να κληθούν να αντιμετωπίσουν και αν αυτό συμβεί δύσκολα την διαχειρίζονται.

2. Οι… ετοιμασίες

Για να ελαφρύνουμε λιγάκι το συγκεκριμένο θέμα, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε αυτό το οποίο εκνευρίζει όλους τους άντρες ανεξαρτήτως ηλικίας! Πόση ώρα σας περιμένει να ετοιμαστείτε; Αυτό είναι κάτι το οποίο αναφέρουν όλοι οι άντρες και αν μία γυναίκα δεν καθυστερεί είναι για αυτούς κάτι ιδιαίτερο που πολύ δύσκολα συναντούν. Η αλήθεια είναι πως ορισμένες φορές οι γυναίκες γινόμαστε υπερβολικές και θεωρούμε πως αυτή μας η καθυστέρηση είναι κάτι απαραίτητο. Αν όμως συμβεί σε εμάς δύσκολα θα το δεχτούμε και θα το ανεχτούμε. Μπορεί να ισχυριζόμαστε ότι η καθυστέρηση κάποιες φορές οφείλεται στο ότι η γυναίκα έχει πολλά περισσότερα πράγματα να κάνει, όταν πρόκειται να ετοιμαστεί, από έναν άντρα αλλά δεν χρειάζεται να ξεπερνούμε και τα όρια θεωρώντας δεδομένο ότι πρέπει να μας περιμένουν. Αυτό που δημιουργούμε, για παράδειγμα, είναι ένας εκνευρισμός πριν την έξοδο που δεν αρέσει σε κανέναν από τους δύο.

3. Η προσπάθεια να τους κάνουμε άλλους 

Οι άντρες υποστηρίζουν πως αυτή είναι μία ξεκάθαρα γυναικεία αντίληψη. Δηλαδή θεωρούμε πως με τον τρόπο μας θα μπορέσουμε να τους αλλάξουμε. Εμείς πάλι από την πλευρά μας θα λέγαμε πως  μία τέτοια συμπεριφορά παρατηρούμε κατά καιρούς και από τους άντρες, αλλά ας δούμε τι συμβαίνει από τη δική τους πλευρά. Όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνουν οι περισσότεροι ότι με αυτά τα οποία τονίζουμε για την συμπεριφορά τους, για τις αντιδράσεις τους ή ακόμα ορισμένες φορές και για την εμφάνιση, είναι  πως αυτό που στην πραγματικότητα θέλουμε είναι να αλλάξουν. Κάποιες φορές αυτό είναι μία παρεξήγηση! Ωστόσο συχνά συναντούμε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως και να ‘χει ένας άντρας εκνευρίζεται πάρα πολύ όταν διαπιστώσει πως η σύντροφος του προσπαθεί να τον αλλάξει με κάθε τρόπο και θεωρεί πως δεν εκτιμάει στην πραγματικότητα και δεν αγαπάει αυτό που γνώρισε.

4. Η αντιδραστική συμπεριφορά 

Μία γυναίκα η οποία έχει συνηθίσει να είναι αντιδραστική δημιουργεί εύκολα πρόβλημα στον σύντροφό της σε μία συγκατοίκηση. Κάνουμε λόγο για τις περιπτώσεις που μία γυναίκα θέλει να αντιδράει σε  οποιαδήποτε άποψη του συντρόφου της χωρίς πρώτα να μπαίνει στη διαδικασία να τη φιλτράρει. Φαίνεται να είναι μία εγωιστική στάση και ένας άντρας που βιώνει μία τέτοια κατάσταση εκνευρίζεται πάρα πολύ και εύκολα θα απομακρυνθεί.

Ορισμένες φορές μια τέτοια γυναικεία συμπεριφορά έχει να κάνει με τον φόβο της ίδιας της γυναίκας ο οποίος βρίσκεται κάπου μέσα της για να της τονίζει το «πρόσεχε μην σε μειώσει». Ουσιαστικά φαίνεται να είμαστε προκατειλημμένες και στην προσπάθειά μας να μη χάσουμε το ρόλο μας και τον σεβασμό από το σύντροφό μας προτιμάμε να αντιδράμε ώστε να φαίνεται η δυναμική πλευρά του εαυτού μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να εκνευρίσει  έναν άντρα και να  αρχίζει να λειτουργεί και αυτός με τον ίδιο τρόπο στην προσπάθειά του να ισορροπήσει την κατάσταση. Δύσκολα θα μπει στη διαδικασία να καταλάβει τους λόγους ή να ψάξει λίγο βαθύτερα ώστε να βρει τι συμβαίνει πίσω από αυτήν τη συμπεριφορά μας.

5. Οι λεπτομέρειες 

Πολύ συχνά οι άντρες κατηγορούν τις γυναίκες ότι ασχολούνται τόσο πολύ με κάποιες λεπτομέρειες ώστε γίνονται ιδιαίτερα κουραστικές. Από την άλλη οι γυναίκες γνωρίζουμε ότι ορισμένες φορές ψάχνουμε τόσο πολύ τις λεπτομέρειες που και εμείς οι ίδιες τα χάνουμε. Για παράδειγμα δεν είναι καθόλου περίεργο μία γυναίκα να αρχίζει να αναλύει το τι είπε, τον τρόπο που το είπε, τι εννοούσε ακόμη και ποια ήταν η έκφραση του προσώπου του ή η στάση του σώματός του. Αυτή μας η συνήθεια φαίνεται να εκνευρίζει ιδιαίτερα τους άντρες και να μην μπορούν να την καταλάβουν. Θεωρούν πως γινόμαστε υπερβολικές και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον τρόπο σκέψης μας. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι κάτι που μπορεί εύκολα να τους εκνευρίσει και να τους κουράσει. Ακόμη περισσότερο εκνευρίζονται όταν όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί σε ατελείωτες συζητήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις