Ακάρ νησιά: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζητά αποστρατιωτικοποίηση σε 16 ελληνικά νησιά

ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ νησιά: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζητά αποστρατιωτικοποίηση σε 16 ελληνικά νησιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Ακάρ νησιά: Πρόκειται για μια πάγια τουρκική θέση, την οποία εκφράζουν κατά καιρούς Τούρκοι αξιωματούχοι -ανάλογα και με τις ανά περίοδο ελληνοτουρκικές σχέσεις.

23.01.2020 | 10:25

Ακάρ νησιάΓια παράνομη στρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών κάνει λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στις νέες προκλητικές δηλώσεις που εξαπολύει η Άγκυρα προς την Αθήνα. «Η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να τηρεί το διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες και να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας» είπε ο Ακάρ, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah. Πρόκειται για μια πάγια τουρκική θέση, την οποία εκφράζουν κατά καιρούς Τούρκοι αξιωματούχοι -ανάλογα και με τις ανά περίοδο ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει… κόκκινο το τελευταίο διάστημα, με Τούρκους υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρούν σε επιθέσεις εναντίον της χώρας μας.

Μάλιστα, προ ημερών ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε «βολές» εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «παράλογη συμπεριφορά» του Έλληνα πρωθυπουργού για τη Διάσκεψη του Βερολίνου. «Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε στην Ελλάδα τον Χαφτάρ; Τον κάλεσε αποκλειστικά για να μας προκαλέσει. Απόψε ένας ηγέτης, δεν θα πω το όνομά του, μου είπε ότι ‘ο Μητσοτάκης θέλει να τα βρείτε’. Απάντησα: ‘Πώς γίνεται; Από τη μια θέλει να τα βρει μαζί μου και από την άλλη πάει και προσκαλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Πώς είναι δυνατόν τέτοιος παραλογισμός;» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, στη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο. Επέμεινε δε, πως δεν τίθεται θέμα υφαλοκρηπίδας γύρω από τα νησιά -μια θέση που επαναλαμβάνεται τακτικά το τελευταίο διάστημα από την Άγκυρα.

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν:
Exit mobile version