Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω άσπρα παπούτσια: Τρόποι για να κάνεις τα αθλητικά σου σαν καινούρια
PLUS

Πώς να καθαρίσω άσπρα παπούτσια: Τρόποι για να κάνεις τα αθλητικά σου σαν καινούρια

Πώς να καθαρίσω άσπρα παπούτσια: Πριν ακολουθήσεις οποιοδήποτε tip πάρε τα κορδόνια από τα λευκά σου παπούτσια και καθάρισέ τα με μία παλιά οδοντόβουρτσα και χλιαρό νερό.

Πώς να καθαρίσω άσπρα παπούτσια: Είναι υπέροχα και μπορούν να ολοκληρώσουν κάθε αγαπημένο σου outfit. Είναι η «basic» επιλογή σου και τα φοράς από το πρωί έως το βράδυ. Όμως, είναι και πολύ ευαίσθητα, καθώς μπορούν να λερωθούν πάρα πολύ εύκολα. Μην αγχώνεσαι όμως! Υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι να κρατήσεις καθαρά τα αγαπημένα σου άσπρα παπούτσια… Σαν καινούρια.

Πριν ακολουθήσεις οποιοδήποτε tip από τα παρακάτω, πάρε τα κορδόνια από τα λευκά σου παπούτσια και καθάρισέ τα με μία παλιά οδοντόβουρτσα και χλιαρό νερό. Για επίμονους λεκέδες, μπορείς να τα βάλεις είτε σε ένα μπολ με χλωρίνη, είτε να τα πλύνεις κανονικά στο πλυντήριο. Βέβαια μπορεί το πλυντήριο να αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη λύση, αλλά είναι ίσως ο χειρότερος εχθρός για τα παπούτσια σου

1. Οδοντόκρεμα 🔺

Καθαρίζει τα δόντια σου, καθαρίζει όμως και τα παπούτσια σου! Θα χρειαστείς πάλι μια παλιά οδοντόβουρτσα και μια απλή άσπρη οδοντόκρεμα. Απλά τρίψε τους λεκέδες και στη συνέχεια σκούπισέ τους με ένα βρεγμένο πανάκι. Θα απομακρύνει όλους τους δύσκολους λεκέδες!

2. Χλωρίνη 🔺

Αποκλειστικά σε ολόλευκα παπούτσια, κι ακόμα και σε αυτά, με προσοχή να μη κιτρινίσουν! Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα χλωρίνης, αραιωμένη με αρκετό νερό και τρίψε τα ελαφρά με την οδοντόβουρτσα. Αμέσως μετά, ξέπλυνε τα με ζεστό νερό. Σε αυτό το σημείο, θα ‘χεις καταλάβει ότι η οδοντόβουρτσα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τον καθαρισμό των παπουτσιών σου! Αν θες όμως, μια πιο αποτελεσματική λύση, υπάρχουν ειδικές βούρτσες που θα κάνουν τον καθαρισμό των λευκών σου sneakers, παιχνιδάκι.

3. Μαγειρική σόδα 🔺

Την χρησιμοποιείς για το μαγείρεμα… Είναι καιρός να την χρησιμοποιήσεις και για τα αγαπημένα σου άσπρα παπούτσια! Σε ένα μπολ ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας ζεστό νερό, μια κουταλιά άσπρο ξύδι και μια κουταλιά μαγειρικής σόδας. Βούρτσισε τα sneakers σου με την «πάστα» που έχει δημιουργηθεί και θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!

4. Ξύδι με νερό 🔺

Μόλις μία φλιτζάνα νερό και μία κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι, αρκούν για να κάνουν θαύματα! Άπλωσε το μείγμα με ένα μαλακό πανί στους λεκέδες και απλώς άφησέ το να στεγνώσει λίγες ώρες με τον αέρα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις