Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / PS5 – controller: Το DualShock 5 θα υποστηρίζει φωνητικές εντολές
PLUS

PS5 – controller: Το DualShock 5 θα υποστηρίζει φωνητικές εντολές

PS5 - controller: Οι κάτοχοι των νέων χειριστηρίων του PlayStation 5 θα μπορούν να απενεργοποιούν ή να ενεργοποιούν την κονσόλα με μία απλή φωνητική εντολή.

PS5 – controllerΟλοένα και περισσότερα είναι μέρα με τη μέρα τα νέα γύρω από το πολυαναμενόμενο PS5. Κατά διαστήματα, η Sony πραγματοποιεί αναβαθμίσεις στα χειριστήρια των κονσολών της, με τελευταία αναβάθμιση την προσθήκη του touchpad και του share button. Φαίνεται ότι εκτός από τα επιπλέον κουμπιά στην πλάτη, το DualShock 5 θα υποστηρίζει φωνητικές εντολές. Η παραπάνω πληροφορία βασίζεται σε μία πατέντα στην οποία εμφανίζεται ένα χειριστήριο της Sony το οποίο διαθέτει μικρόφωνο ή και ηχείο, τα οποία θα δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές.

Οι κάτοχοι των νέων χειριστηρίων του PlayStation 5 θα μπορούν να απενεργοποιούν ή να ενεργοποιούν την κονσόλα με μία απλή φωνητική εντολή, κάτι που οι χρήστες του Xbox μπορούν να κάνουν με τη βοήθεια του Assistant. Άλλες πιθανές χρήσης των φωνητικών εντολών θα μπορούσαν να είναι η εκκίνηση εφαρμογών και παιχνιδιών, η σύνταξη μηνυμάτων, και άλλα. Όσον αφορά τους ψηφιακούς βοηθούν που θα υποστηρίζει το DualShock 5 και το PlayStation 5, αναμένεται να είναι ο Google Assistant και η Alexa. Επίσης, εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι η Sony ετοιμάζει το δικό της AI ψηφιακό βοηθό.

Καθώς η ημέρα παρουσίασης και κυκλοφορίας του PlayStation 5 πλησιάζουν, μαθαίνουμε όλο και περισσότερο. Όσο πιο πολλά γίνονται γνωστά, τόσο καλύτερα αντιλαμβανόμαστε γιατί η Sony θα κάνει συμβατό το DualShock 5 και με το PS4.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις