Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ζακ Κωστόπουλος κατηγορούμενοι: Αντιδρούν συγγενείς και φίλοι στο βούλευμα
ΕΛΛΑΔΑ

Ζακ Κωστόπουλος κατηγορούμενοι: Αντιδρούν συγγενείς και φίλοι στο βούλευμα

Ζακ Κωστόπουλος κατηγορούμενοι: Αντιδρούν στην έκδοση του βουλεύματος, που παραπέμπει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έξι άτομα.

Ζακ Κωστόπουλος κατηγορούμενοι: Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο συγγενείς και φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου, αντιδρούν στην έκδοση του βουλεύματος, που παραπέμπει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έξι άτομα, που εμπλέκονται στην επίθεση του Ζακ προκειμένου να δικαστούν με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Ο αδερφός του Ζακ, Νίκος Κωστόπουλος επιμένει ότι η δολοφονία του αδερφού του ήταν ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και όπως είπε δεν αποδέχεται τις κατηγορίες του βουλεύματος.

«Δεν συμφωνούμε με τις κατηγορίες του βουλεύματος. Επιμένουμε ότι ήταν ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της διοργάνωσης παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας για την απόδοση δικαιοσύνης στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου πριν από 16 μήνες. Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε η οργάνωση δημοσιοποίησε τον πρώτο όγκο υπογραφών που έχουν συλλεχθεί σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας.

Από την πλευρά της η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κα Κλειώ Παπαπαντολέων επισήμανε σχετικά με την έκδοση του βουλεύματος:

«Είχαμε την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος για τους κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Οι κατηγορίες που τίθεται δεν ικανοποιούν σε κανένα επίπεδο την οικογένεια και το περιβάλλον του Ζαχαρία Κωστόπουλου . Παραπέμπουν τους κατηγορούμενους να δικαστούν για θανατηφόρο σωματική βλάβη, αδίκημα το οποίο υπολείπεται κατά πολύ από το ορθό .Όταν λέμε ότι αυτό το αδίκημα έπρεπε να τεθεί ως ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο , το βασίζουμε σε πραγματικά περιστατικά που υπάρχουν στη δικογραφία, τα οποία αξιολογούνται με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο που οδηγεί στην απόδοση του αδικήματος ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και όχι της θανατηφόρου σωματικής βλάβης»

Η συνέντευξη τύπου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις