Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συμφωνία για Λιβύη: Η Τουρκία σχολιάζει το αποτέλεσμα της διάσκεψης στο Βερολίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία για Λιβύη: Η Τουρκία σχολιάζει το αποτέλεσμα της διάσκεψης στο Βερολίνο

Συμφωνία για Λιβύη: «Η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική και ειρηνική πολιτική της εναντίον των πολέμων δι' αντιπροσώπων», έγραψε ο Καλίν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Συμφωνία για ΛιβύηΩς σημαντική χαρακτήρισε η Τουρκία τη συμφωνία που επετεύχθη το βράδυ της Κυριακής στο Βερολίνο για κατάπαυση πυρός στη Λιβύη. «Η σύνοδος του Βερολίνου είναι σημαντική επειδή εγκαθίδρυσε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και ξεκίνησε την πολιτική διευθέτηση. Η αποτελεσματική και ευέλικτη διπλωματία του προέδρου μας (Ταγίπ Ερντογάν) έχει καταστήσει την Τουρκία έναν σημαντικό συμμετέχοντα στη διαδικασία. Η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική και ειρηνική πολιτική της εναντίον των πολέμων δι’ αντιπροσώπων», έγραψε ο Καλίν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο σχόλιο της Άγκυρας για τη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της διάσκεψης αποφασίστηκε εκεχειρία και τερματισμός ξένης στρατιωτικής παρουσίας στην Λιβύη. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε ότι συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο εκεχειρίας, ενώ θα σχηματιστεί επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την πορεία της κατάπαυσης του πυρός αλλά και την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της εν λόγω επιτροπής στη Γενεύη, στην οποίαν θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν παραβρέθηκαν στη διάσκεψη του Βερολίνου.

«Γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν λήγει σήμερα, γι’ αυτό δημιουργήσαμε επιτροπές. Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα», επισήμανε από την πλευρά του ο Χάικο Μαας. «Γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν λήγει σήμερα, γι’ αυτό δημιουργήσαμε επιτροπές. Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα», επισήμανε από την πλευρά του ο Χάικο Μαας.

Η συμφωνία στο Βερολίνο για τη Λιβύη:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις