Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπαρτσελόνα: Αγχωτική νίκη με Γρανάδα με μαγικό γκολ από Μέσι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαρτσελόνα: Αγχωτική νίκη με Γρανάδα με μαγικό γκολ από Μέσι

Μπαρτσελόνα: Δύσκολη νίκη με 1-0 για τη «Μπάρτσα» κόντρα στη Γρανάδα με τον Μέσι να «σώζει» το ντεμπούτο Σετιέν στο 76'.

ΜπαρτσελόναΜια ιδιαίτερα αγχωτική νίκη σημείωσε στο ντεμπούτο του Κίκε Σετιέν η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Γρανάδα, με τον Λιονέλ Μέσι να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» ένα τέταρτο πριν το τέλος. Στο πρώτο ματς του Κίκε Σετιέν στον πάγκο τους οι “μπλαουγκράνα” έπαιξαν με 3-5-2 σε φάση άμυνας το οποίο γινόταν 3-4-3 στην επίθεση. Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί και Πικέ ήταν η τριάδα της άμυνας με τον Μπουσκέτς μπροστά τους. Ο Φάτι με τον Άλμπα ήταν στις δύο πτέρυγες, ενώ ο Ράκιτιτς μαζί με τον Βιδάλ ήταν στον άξονα. Στην επίθεση ήταν ο Μέσι παίζοντας αρκετές φορές ως ψεύτικο εννιάρι και δίπλα του ο Γκριεζμάν.

Όσα είχε στο μυαλό του ο νέος κόουτς των Καταλανών δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας, έφτανε μέχρι την περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως οι περισσότερες αξιόλογες στιγμές της προήλθαν από σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Μοναδικές εξαιρέσεις οι φάσεις στην αρχή και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μόλις στο επτά έπειτα από ωραίο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Φάτι στα δεξιά που μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Σίλβα να αποκρούει. Για να έχουμε ξανά κάτι το αξιόλογο έπρεπε να φτάσουμε στο 45′. Ο Ζόρντι Άλμπα γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Μέσι ο οποίος σούταρε με την μία στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Μπαρτσελόνα: Το «καυτό» τελευταίο 25λεπτο

Η πιο σπουδαία στιγμή ανήκει στους φιλοξενούμενους. Στο 66′ η Γρανάδα είχε δοκάρι. Έπειτα από λάθος από την άμυνα της Μπαρτσελόνα, ο Ετέκι σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Η Γρανάδα έμεινε με δέκα παίκτες στο 69΄με τον Χερμάν να βλέπει δύο κίτρινες μέσα σε δέκα λεπτά. Η αριθμητική υπεροχή της Μπαρτσελόνα φάνηκε αμέσως με τους Καταλανούς να βρίσκουν κενούς χώρους και να φτάνουν στο γκολ. Στο 76′ Ο Πουτς έδωσε Μπουσκέτς, αυτός στον Μέσι που με την μία έκοψε στον Γκριεζμάν. Ο Γάλλος τσίμπησε την μπάλα προς τον Βιδάλ, αυτός πάτησε στον Μέσι και ο Αργεντινός με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Μπαρτσελόνα έψαξε ένα δεύτερο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε. Το σημαντικό όμως ήταν ότι κατάφερε να πάρει τη νίκη και να μην ξεκινήσει τη θητεία του στον πάγκο της ομάδας ο Κίκε Σετιέν με γκέλα.

Μπαρτσελόνα: Τα highlights της αναμέτρησης

Μπαρτσελόνα: Το τρομερό ρεκόρ του Μέσι

Με το νικητήριό του γκολ, ο Μέσι πέτυχε το πρώτο του γκολ στην La Liga για το 2020 και παράλληλα έφτασε τα 16 σερί χρόνια που σκοράρει στο πρωτάθλημα. Από τον Μάιο του 2005 όταν έβαλε το πρώτο κόντρα στην Αλμπαθέτε ακολούθησαν 16 σερί χρόνια όπου σκοράρει στο πρωτάθλημα και σε έξι από αυτά μάλιστα έχει βγει και πρώτος σκόρερ. Έτσι τα χρόνια μπορεί να περνούν, ωστόσο ο «Λίο» γίνεται ολοένα και καλύτερος χρόνο με τον χρόνο.

Μπαρτσελόνα: Οι δηλώσεις Μπουσκέτς για το ντεμπούτο Σετιέν

«Ήμασταν σταθεροί, είχαμε τον έλεγχο της μπάλας και ο αντίπαλος είχε λίγες δημιουργίες. Σε γενικές γραμμές, η ομάδα έκανε ένα καλό παιχνίδι. Δεν έχει να γίνει κάποια σύγκριση. Ο κάθε προπονητής, έχει το δικό του στυλ, το δικό του τρόπο με τον οποίο βλέπει το ποδόσφαιρο. Θα δείτε τι ζητάει από εμάς ο Σετιέν, δε θα το αποκαλύψουμε τώρα. Είμαι ικανοποιημένοι με ό,τι έκανε ο Βαλβέρδε, είμαστε ικανοποιημένοι και με τον Σετιέν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις