Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση σε δημοσιογράφο – Σύνταγμα: Καταδικάζει ο Πέτσας
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε δημοσιογράφο – Σύνταγμα: Καταδικάζει ο Πέτσας

Επίθεση σε δημοσιογράφο - Σύνταγμα: «Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πέτσας.

Επίθεση σε δημοσιογράφο – ΣύνταγμαΣτο πλαίσιο της σημερινής συγκέντρωσης για το μεταναστευτικό, ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε στον δημοσιογράφο της Deutsche Welle, Thomas Jacobi. Ενώ ο Γερμανός δημοσιογράφος κάλυπτε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά των προσφύγων, ομάδα αγνώστων τον πλησίασε και του ζήτησε τα στοιχεία του. Όταν αυτός αρνήθηκε, άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι για αρκετά λεπτά. Τελικά, ο Γιακόμπι διασώθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση άλλων δημοσιογράφων. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ανταποκριτής έχει στοχοποιηθεί και πέρσι από ακροδεξιούς, καθώς στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή. Την επίθεση στον δημοσιογράφο Thomas Jacobi καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi. Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Στέλιος Πέτσας. «Η στάση της Κυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Το ρεπορτάζ από το συμβάν:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις