Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χάφταρ Δένδιας: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση – Τι συζήτησαν για Λιβύη και Τουρκία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάφταρ Δένδιας: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση – Τι συζήτησαν για Λιβύη και Τουρκία

Χάφταρ Δένδιας: «Ζητήσαμε από τον στρατάρχη Χάφταρ να συμμετάσχει εποικοδομητικά στη διάσκεψη του Βερολίνου», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Χάφταρ Δένδιας: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στο ΥΠΕΞ ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η οποία κράτησε μιάμιση ώρα. «Περιμένουμε σαν Ευρωπαίοι, από τη Γερμανία να επιβάλει την Ευρωπαϊκή θέση στη διαδικασία του Βερολίνου», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ενενήντα λεπτών που είχε με τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. «Περιμένουμε από τη Γερμανία την οικοδέσποινα χώρα να αποτελέσει τον θεματοφύλακα των θεμάτων», τόνισε.

«Ζητήσαμε από τον στρατάρχη Χάφταρ να συμμετάσχει εποικοδομητικά στη διάσκεψη του Βερολίνου», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός «είχαμε μια μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία, όπως καταλαβαίνεται αφορούσε την κατάσταση τη Λιβύη, την διάσκεψη του Βερολίνου και τη επόμενη ημέρα στη χώρα του. Τον ενθαρρύναμε να  πετύχει και την κατάπαυση του πηρός, την  αποκατάσταση της ασφάλειας, την απομάκρυνση των μισθοφόρων και την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων που υπέγραψε ο Σάρατζ και ο Ερντογάν».

Η συνάντηση Χάφταρ – Δένδια

Χάφταρ – Δένδιας: «Θέλουμε η Λιβύη να είναι μια σύγχρονη χώρα»

«Σας λέω ότι με χαρά συμφώνησε με τις παραπάνω παρατήρησες μας», είπε ο Νίκος Δένδιας. Ο Νίκος Δένδιας είπε ότι μετέφερε στον Χαλίφα Χαφτάρ, ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη με συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή αποστολή. Θέλουμε η Λιβύη να είναι μια σύγχρονη χώρα». Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα, σε ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, στην πρώτη ιδιωτική συνάντηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις