Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μητσοτάκης – Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία για τη Λιβύη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία για τη Λιβύη

Μητσοτάκης - Μέρκελ: Το τηλεφώνημα έγινε την ώρα που ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται στην Αθήνα, σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού που στέλνει πολλαπλά μηνύματα τόσο στην Αγκυρα όσο και στο Βερολίνο.

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο τηλέφωνο με την Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα της Λιβύης. Το τηλεφώνημα έγινε την ώρα που ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται στην Αθήνα, σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού που στέλνει πολλαπλά μηνύματα τόσο στην Αγκυρα όσο και στο Βερολίνο.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη του Βερολίνου για την τύχη της Λιβύης από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα. Η επίσκεψη του Χαφτάρ στην Αθήνα θεωρείται διπλωματική ρελάνς μετά τον αποκλεισμό της χώρας από τη Διάσκεψη. Εντωμεταξύ, χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της συνέντευξης του στον Alpha διεμήνυσε ότι θα ασκήσει βέτο τόσο σε επίπεδο ΥΠΕΞ όσο και στην Σύνοδο Κορυφής αν οι όποιες αποφάσεις δεν απορρίπτουν κατηγορηματικά το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης.

Δείτε ακόμη

Ο Ερντογάν “πίσω” από τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις