Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο σχέδιο αστυνόμευσης: Τι αλλάζει από Δευτέρα με τους Ειδικούς Φρουρούς
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ

Νέο σχέδιο αστυνόμευσης: Τι αλλάζει από Δευτέρα με τους Ειδικούς Φρουρούς

Νέο σχέδιο αστυνόμευσης: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, φιλοδοξεί να κάνει «restart» στον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ..

Νέο σχέδιο αστυνόμευσης: Δύο ακόμα και τρεις εξορμήσεις ανά 24ωρο στην περιοχή των Εξαρχείων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται στο φως το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης που τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Παράλληλα, την ίδια ημέρα ξεκινάνε οι ενισχυμένες περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής, αφού μπαίνουν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας και οι 1200 ειδικοί φρουροί οι οποίοι προσελήφθησαν πρόσφατα με διαγωνισμό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τους 1500 νέους ειδικούς φρουρούς, οι 1200 θα ενισχύσουν την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, στο πλαίσιο και της εμφανούς αστυνόμευσης στις γειτονιές, οι 150 τη νεοσυσταθείσα ομάδα “Δράση” – αστυνομικοί με μότο μικρού κυβισμού- και οι υπόλοιποι το Τμήμα Μεταγωγών.

Με την προσθήκη των νέων φρουρών ευσεβής πόθος της ηγεσίας είναι να αυξηθούν οι περιπολίες έως και κατά 50%.

Η εκπαίδευση των νέων

Οι 1500 ειδικοί φρουροί έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους, ακολουθώντας τους ήδη υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ για απόκτηση εμπειρίας στο δρόμο, αλλά και από τους άνδρες της ΕΚΑΜ σε διάφορες άλλες τεχνικές όπως στον χειρισμό των όπλων, ενώ έχουν πάρει και μαθήματα γρήγορης οδήγησης για να ανταπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις.

Καταγγελίες κατοίκων

Σε ό,τι αφορά την περιοχή των Εξαρχείων, οι ίδιες πληροφορίες που διαρρέονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι αναθεωρείται το υπάρχον πρόγραμμα ελέγχων μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κλοπών. Ήδη η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στα Εξάρχεια, από  7 έως 14 Ιανουαρίου, συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, από τα οποία, 13 αλλοδαποί και 6 ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, ένας  αλλοδαπός για κλοπή και ένας  αλλοδαπός για διακίνηση κλεψίτυπων CD.

Κατάσχεση ναρκωτικών

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Κάνναβη, συνολικού βάρους 391,4 γραμμαρίων,15 ναρκωτικά δισκία,3 κινητά τηλέφωνα,μικροποσότητα ηρωίνης και μαχαίρι.

Επιπλέον προσήχθησαν 87 άτομα, από τα οποία 83 αλλοδαποί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο και 4 ημεδαποί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις