Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αξιολόγηση υπουργών από Μητσοτάκη: Ξεκινά ο κύκλος με το υπ. Τουρισμού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αξιολόγηση υπουργών από Μητσοτάκη: Ξεκινά ο κύκλος με το υπ. Τουρισμού

Αξιολόγηση υπουργών από Μητσοτάκη: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα των υπουργών και να δει ποιοι στόχοι έχουν επιτευχθεί μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης.

Αξιολόγηση υπουργών από Μητσοτάκη: Με το υπουργείο Τουρισμού θα ξεκινήσει ο κύκλος αξιολόγησης των υπουργών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στις 11:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου. Παρόντες στην συνάντηση θα είναι ο υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας και ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Λούλης. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα των υπουργών και να δει ποιοι στόχοι έχουν επιτευχθεί μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τον γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά, σχετικά με τον προγραμματισμό του έργου τους. «Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, και το υπουργείο Παιδείας την επόμενη Τρίτη», ανέφερε.

Μητσοτάκης πρόγραμμα: Tα 18 μπλε ντοσιέ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συμπληρώσει έξι μήνες από τη στιγμή που πήρε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας και ο πρωθυπουργούς από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε καταστήσει σαφές ότι οι υπουργοί θα ελέγχονται και θα αξιολογούνται για το έργο τους. Μάλιστα στις 10 Ιουλίου λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου συνεργάτες του πρωθυπουργού μετέφεραν 18 μπλε ντοσιέ, τα οποία είχαν παραλήπτες τους υπουργούς. Κάθε ένας υπουργός θα παραλάμβανε το ντοσιέ που αφορά στο δικό του χαρτοφυλάκιο. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι στόχοι που καλούνται να υλοποιήσουν.

«Έχω ένα πρόγραμμα και πρέπει να το υλοποιήσω. Θέτω χρονοδιαγράμματα, θέτω στόχους … Υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα ήθελα να τα είχαμε αντιμετωπίσει νωρίτερα. Υπάρχουν άλλα τα οποία πιστεύω ότι πήγαμε αρκετά καλά», ήταν το μήνυμα που είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μέσω της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου., τον περασμένο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις