Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω μαρκαδόρο από ρούχα: 2 εύκολοι τρόποι για τους λεκέδες
PLUS

Πώς να καθαρίσω μαρκαδόρο από ρούχα: 2 εύκολοι τρόποι για τους λεκέδες

Πώς να καθαρίσω μαρκαδόρο από ρούχα: Οι μαμάδες που έχουν «ζωηρά» παιδιά είναι πολύ πιθανό σε κλάσματα δευτερολέπτου να τα χάσουν από τα μάτια τους και να τα βρουν να δημιουργούν στα ρούχα τους.

Πώς να καθαρίσω μαρκαδόρο από ρούχα: Από τους πιο συχνούς λεκέδες στα ρούχα των παιδιών είναι οι μαρκαδόροι.Με την επιστροφή τους από τον παιδικό, τα ρούχα τους είναι « διακοσμημένα» με πράσινες, κίτρινες και μπλε πινελιές. Φυσικά οι… πινελιές αυτές που φαντάζουν γοητευτικές στα μάτια των παιδιών, δημιουργούν πονοκέφαλο στις μαμάδες.

Ο λόγος φυσικά είναι ένας, καθώς είναι εκείνες που πρέπει να βρουν πώς θα καθαρίσουν το λεκέ. Προτείνονται δύο τρόποι καθαρισμού αλλά ας μην ξεχνάμε ότι σημαντικό ρόλο στο αν θα καθαρίσει ή όχι παίζει και η ποιότητα του υφάσματος.

1. Πώς να καθαρίσω μαρκαδόρο από ρούχα:  Μαγειρική σόδα και νερό 🔸

Ένας λοιπόν τρόπος για να αφαιρέσετε το μαρκαδόρο από τα ρούχα είναι να ανακατέψετε 3/4 φλ. μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο νερού. Βάλτε τα ρούχα μέσα σε μία σακούλα και ρίξτε και το διάλυμα. Δέστε τη σακούλα και αφήστε την σε μία άκρη για 24 ώρες. Αφού περάσουν οι 24 ώρες, βγάλτε τα ρούχα από τη σακούλα και πλύνετε τα κανονικά στο πλυντήριο.

2. Πώς να καθαρίσω μαρκαδόρο από ρούχα: Ξίδι και καλό τρίψιμο 🔸

Ένας δεύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τον λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο είναι να βάλετε πάνω του ξίδι ή οινόπνευμα και να τρίψετε το σημείο καλά. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγει. Τέλος, αν δείτε λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο και στο χαλί, χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι. Αφού ρίξετε λευκό ξίδι στον λεκέ, πάρτε ένα καθαρό πανί και τρίψτε το καλά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις