Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φαγούρα στα γεννητικά όργανα: Γρήγορη και ανώδυνη αντιμετώπιση
PLUS

Φαγούρα στα γεννητικά όργανα: Γρήγορη και ανώδυνη αντιμετώπιση

Φαγούρα στα γεννητικά όργανα: Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, αρκεί να γνωρίζεις ποιες μέθοδοι μπορούν εξαλείψουν τα συμπτώματα και να καταπολεμήσουν τα αίτια που δημιουργούν τον κνησμό.

Φαγούρα στα γεννητικά όργανα: Η φαγούρα στα γεννητικά όργανα είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο σύμπτωμα. Ειδικότερα όταν εμφανίζεται σε ανύποπτο χρόνο, για παράδειγμα όταν βρισκόμαστε σε κάποιο δημόσιο χώρο ή στο χώρο εργασίας μας.

Η φαγούρα στα γυναικεία γεννητικά όργανα είναι μια συχνή ενόχληση που μπορεί να οφείλεται είτε σε κάτι πολύ απλό, όπως μια μεταβολή στα επίπεδα των ορμονών είτε σε κάποια λοίμωξη. Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, αρκεί να γνωρίζεις ποιες μέθοδοι μπορούν εξαλείψουν τα συμπτώματα και να καταπολεμήσουν τα αίτια που δημιουργούν τον κνησμό.

Μπορείς να εφαρμόσεις τρεις μεθόδους: 

– Τοπική χρήση υδατοδιαλυτής κρεμογέλης: Στο εμπόριο θα βρεις κρεμοζέλ με συστατικά όπως εκχύλισμα αλόης, χαμομηλιού, μολόχας, καλέντουλας, ελίκρυσου, αλλά και αλαντοΐνη, πανθενόλη, βιταμίνη Ε και α-Bisadolol, που μπορούν να ανακουφίσουν τα εξωτερικά γεννητικά όργανα από τον κνησμό και τον καύσο και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα μη παθολογικά αίτια που τα προκαλούν.

– Κολπικές πλύσεις: Καθάρισε αποτελεσματικά τον κόλπο, απομακρύνοντας τις συσσωρευμένες εκκρίσεις, κάνοντας κολπικές πλύσεις με προϊόντα που περιέχουν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες (για απαλό καθαρισμό), εκχύλισμα χαμομηλιού (για αντιμετώπιση ερεθισμών και φλεγμονών του κολπικού βλεννογόνου και άμεση ανακούφιση από κνησμό και καύσο) και γαλακτικό οξύ (για διατήρηση της όξινης προστατευτικής ισορροπίας του κόλπου).

– Υγιεινή και καθαριότητα: Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς το πιο σημαντικό: η τακτική καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής είναι το άλφα και το ωμέγα. Φρόντισε να πλένεσαι συχνά με απλό σαπούνι και νερό και μη χρησιμοποιείς αντισηπτικά που μπορεί να διαταράξουν τη φυσική χλωρίδα της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση επισκέψου τον γιατρό σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις