Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αεροπλάνο – Ιράν: Η Τεχεράνη ανακοινώνει συλλήψεις για την κατάρριψη του Boeing
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπλάνο – Ιράν: Η Τεχεράνη ανακοινώνει συλλήψεις για την κατάρριψη του Boeing

Αεροπλάνο - Ιράν: Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γκολαμχουσείν Εσμαϊλί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αεροπλάνο – ΙράνΣε συλλήψεις «ορισμένων ανθρώπων» για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην κατάρριψη του ουκρανικού Boeing 737-800 λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης ανακοίνωσαν οι ιρανικές αρχές. Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γκολαμχουσείν Εσμαϊλί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η παραδοχή της Τεχεράνης το Σάββατο ότι κατέρριψε με πύραυλο το αεροσκάφος «από λάθος» έχει προκαλέσει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται σήμερα για τέταρτη ημέρα. Οι διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές, πραγματοποιούν από το Σάββατο διαδηλώσεις κατά του κατεστημένου με κάποιες από αυτές να έχουν σημαδευτεί από τη βίαιη αστυνομική καταστολή.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί είχε διαμηνύσει ότι η Τεχεράνη θα τιμωρήσει όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατά λάθος κατάρριψη του αεροσκάφους που προκάλεσε το θάνατο και των 176 επιβαινόντων σε αυτό. Όπως είπε σε τηλεοπτικό μήνυμά του «το τραγικό αυτό περιστατικό θα διερευνηθεί εξονυχιστικά». «Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος… ένα άτομο δεν μπορεί να είναι μόνο υπεύθυνο για την συντριβή» πρόσθεσε ο Ροχανί. Χαρακτήρισε δε ως «ένα πρώτο καλό βήμα» την παραδοχή του «λάθους» των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων για την κατάρριψη του αεροσκάφους. «Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί» είπε ακόμα ο Ροχανί προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του «είναι υπόλογη στους Ιρανούς και τα άλλα κράτη που έχασαν πολίτες τους σε αυτό τη συντριβή».

Ροχανί: «Ασυγχώρητο λάθος η κατάρριψη του αεροπλάνου»
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις