Μάντρα με κλεμμένα αυτοκίνητα – Ασπρόπυργος: Ένα όχημα στο Μαρούσι, οδήγησε στην αποκάλυψη

ΕΛΛΑΔΑ

Μάντρα με κλεμμένα αυτοκίνητα – Ασπρόπυργος: Ένα όχημα στο Μαρούσι, οδήγησε στην αποκάλυψη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Μάντρα με κλεμμένα αυτοκίνητα - Ασπρόπυργος: Τα οχήματα διαλύονταν και τα ανταλλακτικά διοχετεύονταν στη μαύρη αγορά.

14.01.2020 | 21:25

Μάντρα με κλεμμένα αυτοκίνητα – Ασπρόπυργος: Ένα αυτοκίνητο, που εκλάπη  από την περιοχή του Αμαρουσίου… οδήγησε την Αστυνομία στον Ασπρόπυργο, όπου αποκαλύφθηκε μάντρα με αμέτρητα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα οχήματα, τα οποία η σπείρα εξαφάνιζε από όλες τις περιοχές της Αττικής, σε ειδικό χώρο, διαλύονταν και τα ανταλλακτικά διοχετεύονταν στη μαύρη αγορά. Ως επικεφαλής της σπείρας, συνελήφθη  στην περιοχή του Ασπροπύργου μετά από επιχείρηση  αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, ο 39χρονος υπεύθυνος της μάντρας και αναζητούνται οι συνεργοί του, που αφαιρούσαν και διέλυαν τα τροχοφόρα σε μια μεγάλη έκταση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του τον φέρει κατηγορούμενο  για σύσταση συμμορίας, κλοπές οχημάτων και πλαστογραφία καθώς και για παραβάσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Ως προς το χρονικό της σύλληψης, η Αστυνομία αναφέρει ότι  έπειτα από καταγγελία κλοπής οχήματος από την περιοχή του Αμαρουσίου, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ο.Π.Κ.Ε, εντόπισαν το κλεμμένο όχημα  σε μάντρα αυτοκινήτων, στην περιοχή Σκαλιστήρη του Ασπροπύργου.

Επιχείρηση γύρω από το όχημα

Στη συνέχεια,  αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου έφθασαν στο σημείο και έθεσαν το εν λόγω κλεμμένο όχημα σε διακριτική επιτήρηση έως την στιγμή που εμφανίστηκε ο 39χρονος, υπεύθυνος της μάντρας για να το παραλάβει και ακινητοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει ακόμη η Αστυνομία,  ο προαναφερόμενος, “αποτελεί μέλος εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν οχήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής και στη συνέχεια τα μετέφεραν στην ανωτέρω μάντρα με σκοπό να τα αποσυναρμολογήσουν και να πουλήσουν τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά”.

Τρακαρισμένα, εξαρτήματα και εργαλεία

Από τη έρευνα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο της μάντρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα, αμαξώματα και εξαρτήματα οχημάτων καθώς και πλήθος εργαλείων, πρόσφορων για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τριάντα τρεις  περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεμένων έφεραν αποξεσμένο τον αριθμό πλαισίου.

Η Δημόσια Υγεία

Υπάρχει και δεύτερη διάσταση που αφορά τη Δημόσια Υγεία. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιβάλλοντος της  Ασφάλειας Αττικής  και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, κλήθηκαν και πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο, όπου διαπίστωσαν υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος. Επισημαίνεται ακόμη από την Αστυνομία ότι ο κατηγορούμενος, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Exit mobile version