Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέγκαν και Χάρι: Το πιο “καυτό” επεισόδιο του Megxit – Σήμερα η συνάντηση με τη Βασίλισσα
ΚΟΣΜΟΣ

Μέγκαν και Χάρι: Το πιο “καυτό” επεισόδιο του Megxit – Σήμερα η συνάντηση με τη Βασίλισσα

Μέγκαν και Χάρι: Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και πίσω από κλειστές πόρτες οι αξιωματούχοι προσπαθούν απελπισμένα να βρουν λύσεις που θα κρατήσουν την βασιλική οικογένεια ενωμένη.

Μέγκαν και Χάρι: Την ώρα που η Μέγκαν Μαρκλ παραμένει στον Καναδά, η βασίλισσα Ελισάβετ προειδοποιεί τον πρίγκιπα Χάρι για να μην βιάζεται να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντήσει την γιαγιά του για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το Megxit, το οποίο προκάλεσε “σεισμό” στο Μπάκιγχαμ. Μάλιστα, για το οικογενειακό συμβούλιο, ο πρίγκιπας Κάρολος πήρε εσπευσμένα πτήση από το Ομάν όπου βρίσκονταν για να συμμετέχει στις συναντήσεις.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συγκεντρωθούν στο Σάντριγχαμ όπου και θα ξεκινήσει το συμβούλιο, με σκοπό να βρεθεί μία λύση για την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Η στάση του ζευγαριού προκάλεσε την οργή της βασίλισσας, η οποία θέλει να τελειώνει γρήγορα με αυτή την υπόθεση. Σύμβουλοί της εργάζονται για ώρες, όπως αναφέρει η Daily Mail, προκειμένου να βρεθεί μία φόρμουλα, ώστε να λυθούν διαδικαστικά θέματα, τα οποία ωστόσο το δημοσίευμα αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να επιλυθούν.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μιλήσει ήδη με τον πρίγκιπα Χάρι, όπως και με τον αδερφό του Γουίλιαμ, ο οποίος δήλωσε πως πλέον δεν είναι σε θέση να τον προστατεύει άλλο. Σύμφωνα με τα όσα λένε οι Βρετανοί, ο πρίγκιπας Χάρι θα προειδοποιηθεί πως ακόμη δεν έχει τελειώσει η κρίση και θα γίνει σειρά προτάσεων στις οποίες αναμένεται να υπάρξουν πιέσεις για να κλείσει το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Ίσως πάρει μήνες η μετάβαση στην «ανεξαρτησία» τους

Ήδη, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η διαδικασία «ανεξαρτησίας» του ζευγαριού έχουν γίνει συζητήσεις με τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και του Καναδά, αλλά θα χρειαστούν εβδομάδες, ίσως και μήνες, για να υπάρξει αποτέλεσμα. Υπάρχουν ζητήματα όπως η βίζα τους, οι φόροι, η ασφάλεια και άλλα που πρέπει να επεξεργαστούν, από την στιγμή που το ζευγάρι αποφάσισε να πάει να μείνει τον μισό χρόνο στην βόρεια Αμερική και τον άλλο μισό στην Βρετανία.

Μάλιστα, η Mail αναφέρει πως δεν αποκλείεται να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια, αν όμως… δεν εκλεγεί ο Τραμπ στις επόμενες εκλογές, καθώς η Μέγκαν Μαρκλ είναι Δημοκρατική και έχει κατακρίνει πολλές φορές τον Τραμπ για την πολιτική του. Την ώρα που ξεκινά το οικογενειακό συμβούλιο, η Μέγκαν Μαρκλ παραμένει με τον 8 μηνών γιο τους, Αρτσι, στον Καναδά. Εκεί θα περιμένει τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος θα ταξιδέψει στο τέλος της εβδομάδας, αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την οικογένειά του, που θέλει να του δώσει μία επιλογή, ώστε να αποσπαστεί μεν από τα καθήκοντά του, αλλά παράλληλα, η απόφασή τους να μην κοστίζει εκατομμύρια στους Βρετανούς φορολογούμενους.

Από το περιβάλλον του Μπάκιγχαμ αναφέρουν πως θα προκληθούν «σεισμικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους και στον ρόλο τους στην βασιλική οικογένεια», αλλά πως για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να γίνουν «πολύπλοκες συζητήσεις μετά από πολύ σκέψη».

Πηγή από το Παλάτι είπε: «Στο τέλος του μίτινγκ θα γίνουν βήματα συμφωνίας σε κάποια σημεία, όπως το επιθυμεί και η βασίλισσα, που θέλει να ξεμπερδεύει με αυτό εντός ημερών και όχι εβδομάδων. Αυτός είναι ο στόχος. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για κάθε απόφαση θα χρειαστεί χρόνος να υλοποιηθεί». Το Παλάτι δεν έχει βάλει χρονοδιάγραμμα για το τέλος των συζητήσεων.

Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι κατοχυρώνουν το brand «Sussex Royal»

Όσο όμως όλοι στη Βρετανία περιμένουν τις συζητήσεις για το Megxit, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι φαίνεται πως έχουν ήδη προχωρήσει στον σχεδιασμό της «οικονομικής ανεξαρτησίας τους». Το πριγκιπικό ζευγάρι έκανε αίτηση για την κατοχύρωση δικαιωμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης του όρου Sussex Royal για Αυστραλία, Καναδά, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ.

Η αίτηση υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας και περιλαμβάνει αρκετές κατηγορίες προϊόντων, κάτι που είχαν κάνει από το καλοκαίρι όσον αφορά την αγορά της Βρετανίας. Η Guardian σχολιάζει πως στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η αίτηση υποβλήθηκε την περασμένη Τρίτη στον EUIPO. Όπως υπολογίζουν, Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι θα μπορούν να έχουν κέρδη έως και 585.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο από την αξιοποίηση της εμπορικής αξίας των ονομάτων τους.

 Η Μέγκαν Μαρκλ «στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης»

Τι οδήγησε το δημοφιλές ζευγάρι να προβεί βιαστικά στην σχετική ανακοίνωση, αν και η βασίλισσα είχε συμβουλεύσει τον εγγονό της να μην κάνει τίποτα, αν δεν μιλήσει πρώτα με τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο; Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, που βρίσκονται κοντά στον Χάρι και την Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό, ο πρίγκιπας θέλησε να επιταχύνει τις διαδικασίες της παραίτησης από τα ανώτερα κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας, επειδή φοβήθηκε πως η «αναστατωμένη» σύζυγός του βρίσκεται «στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης».

«Ο πρίγκιπας φοβήθηκε πως η Μέγκαν θα καταρρεύσει, αν παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», υποστήριξαν οι ανώνυμες πηγές και πρόσθεσαν πως ο Χάρι πιστεύει ότι η ζωή στο παλάτι έφερε την Μέγκαν στα «όριά της». Μάλιστα, καθώς το ζευγάρι μαζί με τον οκτώ μηνών γιο του Άρτσι, πέρασε τις έξι εβδομάδες της άδειας από τα βασιλικά καθήκοντα σε πολυτελή έπαυλη στο νησί Βανκούβερ του Καναδά, η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια να περνά ένα μεγάλο μέρος από τον χρόνο της στη Βόρεια Αμερική.

Αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν πως η Αμερικανίδα σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι επέστρεψε στον Καναδά επειδή εκεί αισθάνεται καλύτερα ενώ ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ παραμένει στη Βρετανία για να επιλύσει μαζί με τα εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας τα προβλήματα που ανέκυψαν, μετά την ξαφνική παραίτηση του ζευγαριού.

Η Μέγκαν δεν προσαρμόστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ανώνυμη πηγή δήλωσε την Κυριακή στην Sun πως: «Η ανακοίνωση (παραίτησης) έγινε βιαστικά και ένας λόγος γι’ αυτό είναι πως ο Χάρι γνώριζε ότι πρέπει να κινηθεί γρήγορα. Η Μέγκαν δεν έχει προσαρμοστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτός το γνωρίζει αυτό και επιθυμεί εκείνη να είναι ευτυχισμένη».

Ενδεικτικό του ό,τι η δούκισσα του Σάσεξ ήταν αποφασισμένη να μην παραμείνει στην Γηραιά Αλβιόνα είναι το γεγονός πως ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν μετά την Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο αλλά ο γιος τους Άρτσι παρέμεινε στην πολυτελή βίλα στο νησί Βανκούβερ με την νταντά του και την καλή φίλη της Μέγκαν, την στιλίστρια Τζέσικα Μολρόνεϊ, η οποία ζει μόνιμα στο Τορόντο.

Η πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits, ήδη, από τον περασμένο Οκτώβριο και μετά την επιστροφή του ζευγαριού από επίσημο ταξίδι στη Νότιο Αφρική, είχε εξομολογηθεί στο ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan: An African Journey» πως δυσκολεύεται με τον νέο της ρόλο ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε, αν είναι καλά, εκείνη τον ευχαρίστησε για την ερώτηση και πρόσθεσε πως μέχρι τότε κανείς δεν την είχε ρωτήσει, αν είναι καλά, υπονοώντας, προφανώς, την βασιλική οικογένεια.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πήρε θέση για το Megxit

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την πλευρά του, σύμφωνα με φίλο του που μίλησε στους Sunday Times, αισθάνεται «θλίψη» επειδή «έσπασε ο δεσμός» που τον συνέδεε με τον μικρότερο αδελφό του, αλλά δήλωσε πως: «Προστάτευα τον αδελφό μου όλη μας τη ζωή, δεν μπορώ να το κάνω άλλο». Ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας δήλωσε πως ο ίδιος και ο Χάρι είναι πλέον «ξεχωριστές οντότητες» και εξέφρασε την ελπίδα στο μέλλον να είναι πάλι ενωμένοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις