Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουκάκι Ματρόζου: Βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας
ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ

Κουκάκι Ματρόζου: Βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας

Κουκάκι Ματρόζου: Η επιχείρηση της αστυνομίας διήρκεσε 2,5 ώρες.

Κουκάκι ΜατρόζουΔύο βίντεο και ορισμένες φωτογραφίες από την επιχείρησή της στο Κουκάκι έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. διήρκεσε 2,5 ώρες, ωστόσο εν τέλει οι αρχές κατάφεραν εκκενώσουν τα κτίρια, τα οποία ανακατέλαβαν χθες αντιεξουσιαστές, μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ολόκληρη η αστυνομική επιχείρηση στην οδό Ματρόζου 45, αλλά και οι επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον των αστυνομικών οι αντιεξουσιαστές. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται η επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου, για την οποία το Σάββατο δεν υπήρχαν φωτογραφίες από κοντά.

Τα βίντεο – ντοκουμέντα (πατήστε πάνω):

Κουκάκι κατάληψη: Το χρονικό

Χθες αργά το μεσημέρι, περίπου 30 αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν στο σφραγισμένο κτίριο της οδού Ματρόζου 45 και άλλοι 20 σε αυτό της οδού Παναιτωλίου 21. Κάποιοι εξ αυτών μπήκαν μέσα και στα δύο κτίρια, τα οποία είχε εκκενώσει η ΕΛ.ΑΣ. τον Δεκέμβριο, και τα ανακατέλαβαν. Λίγο μετά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή και λίγο πριν από τις 19:00 ξεκίνησαν την προσπάθεια εκκένωσης του κτιρίου στην οδό Ματρόζου. Περίπου μία ώρα μετά, εισήλθαν στο κτίριο και στις 20:30 συνέλαβαν τα πέντε άτομα (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος) που ήταν μέσα.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος, ενώ δέχονταν καταιγισμό από αντικείμενα (τσιμεντόλιθους, ξύλα κ.λπ.) και μπογιές από τους αντιεξουσιαστές. Λίγο αργότερα, ανάλογη επιχείρηση στήθηκε και στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου, όπου η εκκένωση από την Αστυνομία ολοκληρώθηκε στις 21.30 το βράδυ, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα (5 γυναίκες και 3 άνδρες). Όπως μπορείτε να δείτε από τις παρακάτω φωτογραφίες, οι καταληψίες ήταν εφοδιασμένοι με κουβάδες μπογιάς, που λίγο μετά εκσφενδόνισαν εναντίον των αστυνομικών:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις