Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Αμερική: Ο Τζέφρι Πάιατ παραθέτει οπτικοακουστικό υλικό και στάζει… μέλι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Αμερική: Ο Τζέφρι Πάιατ παραθέτει οπτικοακουστικό υλικό και στάζει… μέλι

Μητσοτάκης - Αμερική: O Τζέφρι Πάιατ παραθέτει στο Twitter και το οπτικοακουστικό υλικό από τους χαιρετισμούς του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Μητσοτάκης – Αμερική: «Στα 30 χρόνια ως Αμερικανός διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή και ενθουσιώδη υποδοχή σε έναν ξένο ηγέτη», έγραψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε ανάρτησή του στο Twitter, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον.

Στην ίδια ανάρτηση ο Τζέφρι Πάιατ παραθέτει και το οπτικοακουστικό υλικό από τους χαιρετισμούς του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά την επίσημη δεξίωση που παρέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Πενς και Πομπέο μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικλ Πενς έσταξε… μέλι για το έργο που επιτελεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δύο 24ωρα πριν δεκτός σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στην αίθουσα Benjamin Franklin, στον τελευταίο όροφο του State Department, κατά τη δεξίωση που παρέθεσαν προς τιμήν του, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Pompeo.

Οι κ. Πομπέο και Πενς μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την Ελλάδα και τη στενή στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών στους 300 περίπου προσκεκλημένους, πριν καλέσουν στο βήμα τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το έργο που επιτελεί ο πρωθυπουργός και τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί στην ελληνική οικονομία. Όπως είδαμε στη χώρα μας, καθώς ο πρόεδρός μας μείωσε τους φόρους και ήρε τις περιοριστικές ρυθμίσεις, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες για όσους αναλαμβάνουν επιχειρηματικό ρίσκο να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Ξέρω τι σημαίνει αυτό για κάθε πολίτη αυτής της χώρας και γνωρίζω ότι αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα: Αναλογιστείτε αυτή τη θετική αλληλουχία γεγονότων, καθώς η Ελλάδα δείχνει σε όλη την Ευρώπη το δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο κύριε πρωθυπουργέ» τόνισε ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πενς: Χάρη στην ηγεσία Μητσοτάκη και Τραμπ οι δεσμοί μας δεν υπήρξαν ποτέ ισχυρότεροι

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πενς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όπως ανέφεραν τόσο ο υπουργός Εξωτερικών όσο και ο πρόεδρος Trump χθες στο Οβάλ Γραφείο, είμαι περήφανος γιατί μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι χάρη στη δική σας ηγεσία και στην ηγεσία του Προέδρου Τραμπ, οι δεσμοί ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ ισχυρότεροι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις